Mitsubishi, scuze istorice prizonierilor din Al Doilea Razboi Mondial

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 15:14
5257 citiri
Mitsubishi, scuze istorice prizonierilor din Al Doilea Razboi Mondial
Foto: Facebook/ Mitsubishi USA

Producatorul auto japonez Mitsubishi a devenit prima companie din Japonia care sa ceara scuze prizonierilor de razboi obligati sa munceasca in minele tarii in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Oficialii Mitsubishi Materials Corp cer scuze, duminica, fostului prizonier de razboi american James Murphy, in varsta de 94 de ani, capturat dupa caderea Filipinelor, in anul 1942, scrie The Telegraph.

Ceremonia in care Mitsubishi va transmite scuze prizonierilor de razboi din taberele de munca in cadrul unei ceremonii din Los Angeles.

Rudele prizonierilor de razboi britanici susin insa ca scuze asemanatoare trebuie cerute direct si familiilor soldatilor britanici care au continuat sa sufere chiar si dupa repatrierea acestora, la sfarsitul conflictului.

Printre cei care sustin acest lucru se numara si Sandy Gibson, din Scotia, al carui tata a fost soldat ce a fost capturat in anul 1942. Transferat, in anul 1945, intr-o alta tabara, a fost obligat sa munceasca pe santiere navale si intr-o mina de cupru operata de Mitsubishi, in conditii dure precum prabusirea tavanelor minei si inundatii, iar unii dintre colegii sai au fost executati pentru ca au furat mancare ca sa supravietuiasca.

Gibson a murit in anul 1982, la varsta de 62 de ani, ca urmare a unei serii de probleme ce au rezultat din tratamentul la care a fost supus de garzile japoneze. Soldatul britanic a fost tinut prizonieri intr-o tabara din Kuala Lumpur, dupa care transportat la inchisoarea Changi din Singapore si apoi dus in Japonia.

Ulterior, a ajuns intr-o tabara de munca unde a fost nevoit sa lucreze intr-o mina de cupru a Mitsubishi. "Conditiile erau oribile", mai spune fiul fostului soldat britanic.

In total, Mitsubishi Materials Corp. a avut sase tabere de munca in care au lucrat prizonieri de razboi, in anii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in care s-au aflat peste 2.000 de prizonieri, dintre care circa o treime erau britanici.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mitsubishi scuze prizonieri razboi, #prizonieri razboi tabere munca Mitsubishi, #prizonieri razboi Mitsubishi Japonia, #Mitsubishi Al Doilea Razboi Mondial , #Japonia
Comentarii
Poza geom
geom
rank 2
Ar trebui sa urmeze