Tara in care tinerii nu vor sa faca sex

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 09:42
14440 citiri
Tara in care tinerii nu vor sa faca sex
Foto: Arhiva

Exista o tara in care tinerii nu sunt deloc atrasi de sex si nici nu au vreo problema ca nu sunt implicati in vreo relatie. Problema este ca lipsa de apetit sexual a acestora afecteaza demografia tarii.

Un sondaj realizat de Asociatia de Planificare Familiala din Japonia arata ca 36 la suta dintre barbatii intre 16 si 19 ani nu au "nici un interes" fata de sex, ceea ce reprezinta un procent cu 19 la suta mai mare decat cel inregistrat in 2008.

Studiul, citat de Huffington Post, mai arata ca 59 la suta dintre tinerele japoneze nu sunt interesate sau chiar au o aversiune fata de activitatile sexuale. Numarul acestora este mai mare cu 12 la suta decat cel inregistrat in 2008.

Rezultatele sondajului arunca o umbra negativa asupra imbatranirii populatiei din Japonia. Potrivit Associated Press, statisticile arata ca populatia Japoniei de 128 milioane de locuitori se va imputina cu o treime pana in 2060, iar batranii vor reprezenta 40 la suta din populatia totala a tarii.

In 2006 a fost lansat, in Japonia, termenul de "barbati erbivori". Conceptul, definit de jurnalistul Maki Fukasawa, se refera la barbatii care resping definitia traditionala a masculinitatii si par sa respinga orice fel de relatii cu sexul opus. Midori Saida, o tanara nipona in varsta de 24 de ani, a explicat, pentru CNN, care este motivul pentru care femeile nu sunt atrase de acesti "barbati erbivori".

"Sunt flescaiti si prea slabi", a afirmat ea. De cealalta parte, BBC a discutat cu un "barbat erbivor". Yusaki Yakahashi sustine ca "o relatie presupune prea mult efort. Sa o fac pe ea sa ma placa, sa ma fac placut... Ar trebui sa renunt la pasiunile mele pentru ea. Nu vreau acest lucru".

O alta teorie care explica scaderea natalitatii in Japonia este petrecerea timpului liber in mijlocul noilor descoperiri tehnologice. Tinerii japonezi traiesc din ce in ce mai mult in lumea virtuala si mai degraba s-ar "imprieteni" cu o tanara cu care nu s-ar vedea niciodata decat cu una cu care ar putea avea o relatie reala.

Pe de alta parte, Guvernul de la Tokio a initiat o serie de campanii prin care incearca sa-i incurajeze pe tineri sa se reproduca, inclusiv masuri precum cresterea alocatiilor pentru copii sau impunerea programului de lucru pana la ora 18:00, astfel incat japonezii sa aiba timp liber pentru socializare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sex Japonia, #tineri Japonia relatii sexuale , #Japonia
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
ONOAREA ca şi exponent religios la ei
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5