Tragedia unui japonez de 75 de ani, aflat la 20 de km de Fukushima

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 09:03
3493 citiri
Tragedia unui japonez de 75 de ani, aflat la 20 de km de Fukushima
Foto: komonews

Un batran japonez de 75 de ani a fost gasit, de catre trei jurnalisti ai agentiei de presa Associated Press, intr-o localitate aflata la 20 de kilometri de Fukushima. Batranul ramasese singur, in urma cutremurului si tsunami-ului din 11 martie produse in Japonia.

Ferma din localitatea Minami Soma, Japonia se gaseste la capatul unui drum cu o singura banda, de-a lungul caruia se vad copaci rasturnati si multe resturi aduse de tsunami-ul produs in 11 martie, informeaza Huffingtonpost.

Batranul de 75 de ani, Kunio Shiga, locuieste singur, nu poate sa mearga foarte departe si nu stie ce s-a intamplat cu sotia sa, in urma cutremurului si a tsunami-ului produs. Vecinii sai au plecat cu totii din zona, afata la o distanta de 20 de kilometri de Fukushima.

Nicio echipa de salvatori nu a ajuns la el. Batranul a fost gasit de un reporter si de doi fotografi ai agentiei de stiri Associated Press. El le-a spus ziaristilor ca "sunt primii oameni pe care ii vede si le vorbeste, dupa cutremur si tsunami."

Shiga a acceptat o sticla de apa si ciocolata din partea jurnalistilor, care mai tarziu au anuntat politia locala despre situatia dramatica a batranului.

Japonezul a spus ca nu a fost capabil sa-si gateasca mancare, din cauza lipsei energiei electrice si a apei potabile. Casa sa, cu doua etaje, a ramas intacta.

Temperaturile care se inregistreaza noaptea, in regiune, sunt foarte scazute, aproape de limita de inghet.

Japonezul a spus ca a petrecut zilele de dupa cutremur singur, stand in pat in casa sa, in intuneric si ascultand un radio cu baterii. Shiga a spus ca a auzit de ordinul de evacuare, dar nu putea face nimic, din moment ce el nu se putea deplasa prea mult, iar masina sa era blocata in noroi si nu putea porni.

Jurnalistii i-au cerut permisiunea lui Shiga de a informa autoritatile despre el. Japonezul a fost de acord, dar a adaugat: "Sunt batran si nu stiu daca as putea pleca de aici. Cine va avea grija de mine?" Autoritatile din zona au declarat ca-l vor recupera pe Shiga, de indata ce vor ajunge acolo.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#japonez salvat cutremur tsunami, #echipa salvatori cutremur japonia, #cutremur Japonia scurgere radioactiva , #Japonia