Ziare.com

Independenta Kosovo: Doar 69 de state ONU s-au pronuntat pentru

Sambata, 24 Iulie 2010, ora 23:07

   

Independenta Kosovo: Doar 69 de state ONU s-au pronuntat pentru
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat vineri ca doua treimi din comunitatea internationala nu a recunoscut Kosovo, linie pe care a mers in mod constant si Romania.

"In prezent, o majoritate de state membre a recunoscut Kosovo. In acelasi timp, la nivelul comunitatii internationale, din 192 de state membre ONU numai 69 s-au pronuntat in directia recunoasterii acestei entitati", a afirmat seful diplomatiei romane, intr-o declaratie facuta vineri seara la sediul MAE.

Romaniei i se recomanda sa recunoasca independenta Kosovo

Ministrul a aratat ca, in momentul in care UE a facut o prima lectura a avizului consultativ emis de Curtea Internationala de Justitie (CIJ), Romania si-a exprimat solidaritatea europeana, acceptand limbajul folosit in comunicatul pe care UE l-a dat publicitatii.

Teodor Baconschi a explicat ca acest aviz consultativ este studiat in detaliu de catre expertii in drept international public ai MAE, pentru ca este vorba de un document complex care face trimitere la o multitudine de chestiuni punctuale si care necesita o analiza minutioasa.

Oficialul MAE a insistat asupra unui aspect de "maxima importanta pentru rezultatul acestei analize interne", si anume faptul ca modalitatea formularii nu a permis CIJ abordarea fondului acestei chestiuni.

El a adaugat ca avizul in cauza mentioneaza caracterul restrans si specific al intrebarii, subliniind ca aceasta nu s-a referit si la consecintele declaratiei, la faptul daca provincia Kosovo a dobandit sau nu statalitate, sau la validitatea efectelor juridice de recunoastere a Kosovo de catre acele state care s-au angajat intr-un asemenea demers.

Independenta Kosovo: Romania ramane ferma pe pozitii, dar analizeaza decizia CIJ

Potrivit sefului diplomatiei romane, MAE a luat nota de prezentarea avizului consultativ privind conformitatea cu dreptul international a declaratiei unilaterale de independenta a institutiilor provizorii de autoguvernare din Kosovo, remis de CIJ la data de 22 iulie a.c.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Avortonul Kosovo nu poate fi viu, e doar AVORTON ,s-a nascut MORT !

Oricat ar indemna ONU sa fie recunoscut Kosovo, acesta nu va fi recunoscut. Unele tari inca nici nu s-au pronuntat in parlament iar UE regreta greseala facuta.Asa se explica pozitia echivoca a CIJ prin avizul sau CONSULTATIV.
Sa-l recunoasca ala cu statuia in Pristina ce a ordonat bombardarea Serbiei.

 

 

ord

adica ala din poza ta de avatar...kosovo e serbia si niciodata un stat musulman nu va fi recunoscut de romani in balcani!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor