Ziare.com

Parlamentul European incurajeaza Romania sa recunoasca Kosovo (Video)

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 18:07

   

Parlamentul European incurajeaza Romania sa recunoasca Kosovo (Video)
Parlamentul European a adoptat o propunere de rezolutie privind procesul de integrare europeana a Kosovo, prin care incurajeaza cele 5 state membre, inclusiv Romania, care nu au recunoscut inca independenta fostei provincii sarbe, sa faca acest lucru pentru a facilita normalizarea relatiilor dintre Belgrad si Pristina.

Parlamentul European a adoptat, miercuri, in sesiunea plenara de la Strasbourg, o propunere de rezolutie privind procesul de integrare europeana a Kosovo, in care isi exprima ingrijorarea in legatura cu numirea in noul Guvern de la Pristina a unor "persoane neconsensuale, a caror experienta ar putea ridica semne de intrebare" si "regreta numarul inutil de mare de ministri si ministri-adjuncti", precum si proportia scazuta a femeilor in cabinet.

Premierul Albaniei cere iar Romaniei recunoasterea Kosovo ca stat independent

Legislativul european incurajeaza noul Guvern kosovar sa-si continue cursul european si subliniaza ca s-a angajat sa urmareasca "cu hotarare, inclusiv prin legislatie, o serie de aspecte prioritare, incluzand masuri pentru intarirea si afirmarea statului de drept, stabilirea unui model pentru sistemul judiciar, pe baza principiilor independentei, profesionalismului si eficacitatii acestuia, precum si combaterea sistematica si efectiva a coruptiei si a criminalitatii organizate la toate nivelurile".

Europarlamentarii subliniaza necesitatea unor "actiuni urgente destinate luptei impotriva grupurilor infractionale care fac posibila migratia ilegala, apreciind ca sunt necesare progrese economice si crearea de noi locuri de munca "pentru a pune capat tendintei de imigratie ilegala si a restabili increderea si speranta cetatenilor ca isi pot construi un viitor in tara lor".

Totodata, eurodeputatii isi exprima ingrijorarea cu privire la lipsa oricaror progrese semnificative in ceea ce priveste combaterea coruptiei la nivel inalt si a criminalitatii organizate, "un obstacol semnificativ in calea dezvoltarii democratice, sociale si economice a Kosovo".

Parlamentul European incurajeaza, pe de alta parte, cinci state membre, Cipru, Grecia, Romania, Slovacia si Spania, "sa procedeze la recunoasterea Kosovo", subliniind ca acest lucru "va facilita in continuare normalizarea relatiilor dintre Belgrad si Pristina.

Potrivit textului propunerii de rezolutiei, toate statele membre ale UE sunt invitate sa faca "tot ce le sta in putinta pentru a facilita contactele economice si interpersonale, precum si relatiile sociale si politice dintre cetatenii lor si cei din Kosovo".

Oficial kosovar: N-as fi surprins daca ar veni vesti bune de la Romania privind recunoasterea Kosovo

In 2008, Kosovo si-a proclamat independenta fata de Serbia, insa Belgradul refuza sa o recunoasca.

Cinci state UE - Cipru, Grecia, Romania, Slovacia si Spania - nu au recunoscut independenta Kosovo.

Pe 27 februarie 2015, premierul Albaniei, Edi Rama, aflat la Bucuresti, a solicitat Romaniei recunoasterea provinciei Kosovo ca stat independent, aratand ca, in opinia sa, rezolvarea acestei probleme va asigura securitatea regionala si va estompa anumite "tendinte si frustrari ale altor tari vecine".


Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1779 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hmm!

Atit asteapta extremistii maghiari,sa aiba un precedent.

 

 

Vad ca UE vrea sa-si bage singura 'm0.rtul' in casa.

Tre' sa recunostem si ISIS acum sau ramane pe mai tarziu ?

 

 

SUA + UE = Ori sunt prosti ori le place

Kosovo este condus de o grupare de mafioti albanezi implicati in toate infractiunile si crimele posibile ,de la trafic de fiinte umane ,de droguri ,de arme ,trafic de organe umane ,asasinate ,terorism...Nu are nici o sursa interna legala de finantare.Zeci de mii de locuitori din Kosovo au fugit ca sa nu moara de foame.Foarte multi au ajuns in Germania ,pe cai ilegale.

 

 

Recunoasterea Kosovo!? Inca nimic despre Crimeea?...:))))

.

 

 

Kosovo, Transnistria.... ce mai vine?

Toate sunt niste terenuri furate cu ajutorul international de catre niste infractori. De ce oare U.E. vrea recunoasterea? Cum ne-am uita la o tara care ne-ar cere recunoasterea ISIS? Ce interes are U.E. in recunoasterea acestui accident? Asta spune multe despre U.E.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor