Premierul din Kosovo, seful unei grupari mafiote de trafic de organe

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 20:56
2335 citiri
Premierul din Kosovo, seful unei grupari mafiote de trafic de organe
Foto:trillime.com

Un raport al Consiliului Europei referitor la traficul de organe umane arata ca premierul din Kosovo, Hasim Thaci, conduce o retea mafiota care se ocupa cu traficul de organe umane.

Conform raportului, publicat dupa o investigatie de doi ani, Thaci a creat in 1999, in timpul razboiului din Kosovo, o retea care rapea prizonieri sarbi si le recolta acestora organele, pe care apoi le vindea, scrie The Guardian.

Documentul, care inca nu a fost facut oficial, dar pe care o serie de jurnalisti au pus mana, arata ca puternica retea condusa de liderul kosovar ducea prizonieri sarbi intr-o clinica din Albania, unde erau ucisi pentru rinichii lor, comercializati apoi pe piata neagra.

De asemenea, in acelasi text se arata ca gruparea se ocupa masiv si cu traficul de heroina, fiind una dintre cele mai importante din Balcani la acest capitol.

Investigatorul Dick Marty, care va prezenta raportul celor 47 de state membre ale Consiliului Europei, spune ca Thaci si grupul sau, care dominau Armata pentru Eliberarea Kosovo (LKA) in timpul razboiului cu trupele sarbesti, au de asemenea si responsabilitatea unei serii de asasinate, batai si detentii.

Cu mai mult de un an in urma, fostul procuror sef al Tribunalului Penal International, Carla del Ponte, arata ca a descoperit legaturi intre Thaci, KLA si traficul de organe umane. Ea spunea atunci ca prizonieri sarbi erau dusi in Albania, unde li se recoltau organele. Detaliile sunt ingrozitoare si arata ca acestia nu erau intotdeauna ucisi pe loc dupa recoltarea unei serii de organe, ci erau mentinuti in viata pana erau cerute alte organe.

Atrocitatile au inceput in timpul razboiului din Kosovo, cand armata sarba a lui Slobodan Milosevici a masacrat mii de albanezi kosovari, a violat zeci de mii de femei si a obligat sa emigreze aproape un milion de oameni. Dick Marty aminteste in raportul sau de aceste crime, dar cere comunitatii internationale sa se aplece si asupra celor comise de kosovari,in speciald e reteaua lui Thaci.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Hasim Thaci trafic organe raport CoE , #Kosovo