Ziare.com

Independenta Kosovo: Romania ramane ferma pe pozitii, dar analizeaza decizia CIJ

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 15:56

   

Independenta Kosovo: Romania ramane ferma pe pozitii, dar analizeaza decizia CIJ
MAE isi reafirma pozitia cunoscuta de nerecunoastere a statalitatii Kosovo si precizeaza ca CIJ a analizat, cu caracter limitativ, numai legalitatea actului de a face o declaratie de independenta, nu si consecintele juridice ale acesteia, adica problema legalitatii constituirii unui pretins nou stat.

"MAE apreciaza necesara analiza in detaliu a Avizului, pentru a identifica in mod corect si complet rationamentul pe care s-a bazat instanta de la Haga. Textul acestuia are un caracter complex, datorat multitudinii problemelor juridice analizate, precum si modului in care a fost formulata intrebarea adresata Curtii.

Partea romana constata, in analiza preliminara, faptul ca modalitatea formularii intrebarii de catre Adunarea Generala ONU nu a permis Curtii sa abordeze problema pe fond. Astfel, Curtea a analizat, cu caracter limitativ, numai legalitatea actului propriu-zis de a face o declaratie de independenta, dar nu si consecintele juridice ale acesteia, adica problema legalitatii constituirii unui pretins nou stat", se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.

MAE isi exprima speranta in reluarea dialogului dintre Belgrad si Pristina, in vederea identificarii unei solutii care sa corespunda intereselor ambelor parti si care sa vizeze stabilitatea si perspectiva europeana a regiunii.

CIJ a apreciat, joi, ca declaratia de independenta a Kosovo nu a incalcat dreptul international, intr-un aviz consultativ privind legalitatea acestei declaratii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1329 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Azi Kosovo

Maine Alsacia si Lorena?

 

Alsacia si Lorena?

unde ai auzit tu asa ceva?!
Se cheama Elsass si Lothringen si sunt teritorii germane vremelnic stapanite de frantuji.

"instanta de la Haga"...

...va face ciocul mic atunci cand conationalii nostri rromi se vor aduna si isi vor declara autonomia , in ... centrul romei!

desteapta-te, romane!
nihil sine deo!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor