Gaddafi: Am recastiga Libia intr-o singura zi, daca am utiliza forta

Joi, 17 Martie 2011, ora 08:39
4920 citiri
Gaddafi: Am recastiga Libia intr-o singura zi, daca am utiliza forta
Foto: The Telegraph

Dictatorul libian Moammar Gaddafi insista ca poporul sau este fericit si ca nu este nevoie de nicio reforma si, de asemenea, subliniaza ca nu intentioneaza sa renunte la putere.

De asemenea, Gaddafi vorbeste, intr-un interviu pentru Le Figaro, despre "un complot imperialist", pe care poporul libian trebuie "sa il zdrobeasca cu orice pret".

Liderul libian a explicat discursul sau de marti seara, in care ameninta ca "va zdrobi rebeliunea".

"Ceea ce am intentionat sa transmit este ca exista o conspiratie impotriva poporului libian. Si indiferent de ce natura este acest complot, fie el unul imperialist, coordonat de Al Qaida ori un complot din interior, poporul libian trebuie sa il zdrobeasca", a declarat dictatorul pentru jurnalistii francezi.

De asemenea, Gaddafi a subliniat ca prioritatea sa este sa-i "elibereze pe libieni de bandele care ocupa acum orasul Benghazi".

"Acesti rebeli folosesc poporul libian pe post de scut uman. Nu exclud posibilitatea ca rebelii sa fi ucis civili si sa fi dat vina pe armata libiana", a continuat Gaddafi.

Este Gaddafi cu adevarat nebun? Analiza psihologica Foreign Policy

In continuarea interviului, Moammar Gaddafi insista ca poporul libian este fericit si ca nu este nevoie de nicio reforma pentru ca "in Libia poporul guverneaza si poporul face totul", subliniind ca "nu exista nicio Opozitie".

De asemenea, dictatorul sustine ca fostii militari care s-au alaturat rebeliunii au fost obligati sa faca acest lucru. "Teroristii nu le-au dat nicio posibilitate sa aleaga. Cand au atacat cazarmele, teroristii au capturat soldatii, carora le-au spus 'ori veniti cu mine, ori veti fi sacrificati'".

Intrebat in cat timp ar dobandi controlul asupra Libiei, Gaddafi sustine ca o singura zi ar fi suficienta, "daca am utiliza forta", si precizeaza ca scopul sa este sa demonteze "progresiv aceste grupari, prin diferite mijloace, cum ar fi asedierea oraselor sau trimiterea de mediatori".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Moammar Gaddafi Libia, #Moammar Gaddafi interviu Le figaro, #Moammar Gaddafi control libia , #Razboi Libia