Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razboi in Libia: Coalitia va interveni militar, anunta Sarkozy (Video)

Sambata, 19 Martie 2011, ora 17:06
3908 citiri
Razboi in Libia: Coalitia va interveni militar, anunta Sarkozy (Video)
Foto: Libia

Coalitia internationala a hotarat, in urma summit-ului desfasurat la Paris, sambata, sa intervina militar in Libia, pentru a opri atacurile asupra civililor, a declarat presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.

"Am decis aplicare rezolutiei, cerand incetarea imediat a focului asupra cetatenilor Libiei. Am decis o actiune militara, pentru ca rezolutia sa fie respectata. Am fost de acord ca fortele aeriene sa se opuna interventiilor militare ale Colonelului Gaddafi asupra populatiei", a declarat Sarkozy.

El a adaugat ca, in lipsa unui armistitiu de incetare imediata a focului, tarile coalitiei vor trece la actiuni militare.

"Vrem sa protejam populatia civila si raspundem cererilor cetatenilor. Intervenim pentru a permite populatiei libiene sa-si aleaga singura destinul. Nu vor fi privati de drepturile lor, dar violenta nu-si are locul. Colonelul Gaddafi ar trebui, pentru a evita orice problema, sa se supuna exigentelor rezolutiei ONU. Operatiunea va inceta odata ce se opresc atacurile", a adaugat Sarkozy.

Razboi in Libia: Fortele internationale incep ofensiva

Presedintele francez nu a precizat cand vor incepe atacurile, cine va participa si cu ce echipamente.

"In ultimele ore, fortele lui Gaddafi si-au intensificat atacurile. Popoarele arabe vor sa se elibereze. A aparut o speranta in inimile tuturor celor care impartasesc democratia. Viitorul acestor tari arabe le apartine popoarelor. Este datoria noastra sa ii ajutam. In Libia, populatia civila este pacifista, nu cere decat sa-si alega singura destinul si acum ea este in pericol de moarte. Tara apartine libienilor, nu trebuie sa luam decizii in locul lor, este lupta lor", a precizat Sarkozy.

Potrivit Reuters, atacurile ar putea avea loc in trei etape. In prima, ar urma sa intre in actiune fortele Frantei, Marii Britanii si Canadei, in a doua cele ale Statelor Unite ale Americii, iar, in ultima instanta, cele ale tarilor arabe.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#atact Libia, #forte internationale Libia, #Nicolas Sarkozy , #Razboi Libia