Razboi in Libia: Vezi ce spun politicienii romani

Sambata, 19 Martie 2011, ora 20:42
5296 citiri
Razboi in Libia: Vezi ce spun politicienii romani
Foto: dalje.com

Libia este in razboi. Primele atacuri ale natiunilor unite au avut deja loc. Pana in prezent, cateva tancuri ale armatei conduse de Gaddafi au fost bombardate de avionele franceze.

In urma acestor evenimente, reactiile din partea politicienilor romani nu au intarziat sa apara.

Razboi in Libia: Un avion francez a deschis focul

Presedintele Comisiei de Politica Externa a Senatului, Titus Corlatean, considera ca Romania nu poate lua alte decizii, decat cele in cadrul legalitatii internationale oferite de rezolutia Consiliului de Securitate, care, printre altele, cere stoparea violentelor regimului Gaddafi impotriva populatiei civile, impotriva insurgentilor.

Potrivit lui Corlatean, Romania nu poate fi decat solidara cu actiunea comunitatii internationale democratice de sanctionare, de stopare a violentelor generate de un regim dictatorial indreptat asupra populatiei civile.

"Pe de alta parte, Romania trebuie sa tina cont de capacitatile sale militare logistice limitate, daca ne referim strict la operatiunea legata de Libia", a mai spus Titus Corlatean.

Fostul presedinte Ion Iliescu nu crede ca va fi nevoie ca Romania sa participe la o eventuala ofensiva in Libia.

"Oricum, o astfel de decizie trebuie luata in CSAT", spune fostul presedinte Ion Iliescu.

Are Libia suficiente resurse pentru a rezista? Romania nici atat

Senatorul PNL Teodor Melescanu a apreciat, intr-o declaratie pentru Mediafax, ca este de vazut care va fi reactia altor tari fata de interventia militara anuntata de Franta.

"Din punct de vedere militar nu cred ca Libia este o tara care poate rezista interventiei unor puteri militare semnificative la nivel mondial", a spus Melescanu, potrivit sursei citate.

Vicepresedintele Comisiei pentru aparare din Camera Deputatilor, Adrian Scutaru (PNL), a declarat pentru Agerpres ca Romania nu are resursele militare si logistice pentru a participa, alaturi de alte state europene, la operatiunile aeriene impotriva fortelor lui Gaddafi.

"Trebuie sa fim constienti de faptul ca noi nu avem mijloacele militare si logistice similare cu cele ale state, ca sa putem oferi un suport aerian. MIG-urile noastre 21 nu sunt apte de asemenea interventii.

In cel mai bun caz, noi putem participa, asa cum a declarat si Polonia, la misiuni cu caracter umanitar. Am demonstrat ca avem capacitatea sa executam un pod aerian si sa extragem cetatenii romani sau pe cei ai altor tari din zonele de conflict", a declarat Scutaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Libia razboi Franta, #Iliescu Corlatean , #Razboi Libia
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Agresiunea barbara si marshava a Frantei impotriva Libiei, un stat independent, membru ONU, nu trebuie sa ramana nepedepsita!