Ponta: Le urez succes procurorilor DIICOT, in Algeria nu e asa usor sa anchetezi

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 16:50
1918 citiri
Ponta: Le urez succes procurorilor DIICOT, in Algeria nu e asa usor sa anchetezi
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a parut surprins de vestea ca procurorii DIICOT ancheteaza moartea celor doi romani luati ostatici saptamana trecuta in Algeria, dar le-a urat succes.

"Nu o sa aiba o munca usoara, in Algeria nu e asa usor sa anchetezi, dar le urez succes", a afirmat premierul la finalul sedintei sectiei de procurori a CSM la care a participat in calitate de invitat.

Victor Ponta a adaugat ca isi doreste ca atat familiile celor doi cat si opinia publica din Romania sa afle "exact cum a intervenit decesul celor doua victime", recunoscand ca autoritatile romane nu cunosc acest lucru pana in prezent.

"Evident, in acest moment, nu doar noi, ci toate tarile care au suferit pierderi acolo, tari europene, tari asiatice, nu stim inca detalii. A fost o operatiune militara", a declarat premierul roman.

Procurorii DIICOT au decis marti de deschida o ancheta cu privire la decesul celor doi romani in urma atacului terorist din Algeria.

"Urmare a informatiilor date publicitatii de catre Ministerul Afacerilor Externe si a materialelor publicate in mass-media nationala, referitoare la incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetateni romani, in conformitate cu prevederile art. 5 Cod penal, care instituie principiul realitatii legii penale, la nivelul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul savarsirii de infractiuni prev. de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului", se arata intr-un comunicat de presa de marsi al DIICOT.

Sursa citata a precizat ca procurorii DIICOT vor efectua activitati specifice si vor colabora cu toate institutiile nationale si internationale cu responsabilitati in domeniu, urmand sa dispuna masurile legale in aceasta cauza.

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat. Trupurile celor doi romani decedati au fost aduse marti in tara si redate familiilor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ponta ancheta DIICOT Algeria, #ancheta DIICOT romani Algeria , #Mali