Masacru in Orlando Conturile jihadistilor, sparte de hackeri: Sunt gay si sunt mandru de asta

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 19:20
4687 citiri
Masacru in Orlando Conturile jihadistilor, sparte de hackeri: Sunt gay si sunt mandru de asta
Foto: Captura Twitter

Mai multe conturi de Twitter ale unor sustinatori ai teroristilor de la Statul Islamic au fost sparte recent. Acum, in loc de poze sangeroase si de mesaje jihadiste, pe aceste conturi apar curcubee gay si mesaje de sustinere a comunitatii LGTB.

Acesta a fost modul in care un hacker afiliat gruparii Anonymous, WauchulaGhost, a transmis un omagiu victimelor care si-au pierdut viata in masacrul din glubul gay din Orlando.

"Am facut-o pentru a-i onora pe cei care si-au pierdut viata in Orlando. Sustinatorii ISIL au laudat atacul, raspandeau mesajele astea pe Net. Asa ca m-am gandit sa apar victimele. Uciderea unor oameni nevinovati nu trebuie tolerata", a declarat hackerul pentru Newsweek.

WauchulaGhost spune ca a spart peste 200 de conturi doar in ultimele zile. A inlocuit mesajele de ura cu si apelurile la arme cu "sunt gay si sunt mandru". Din loc in loc, a mai strecurat si linkuri catre site-uri pentru homosexuali.

Insa lupta lui impotriva propagandei jihadiste pe Net nu se opreste aici. El promite ca, ajutat de alti doi hackeri, va da jos orice cont jihadist pe care-l gaseste pe Twitter.

Masacrul din noaptea de sambata spre duminica este cel mai sangeros atentat terorist de la evenimentele tragice din septembrie 2001 si a fost revendicat de Statul Islamic.

In noaptea tragica, un barbat a deschis focul in clubul Pulse, in jurul orei locale 2:00 (9:00, ora Romaniei - n.red.), si a impuscat zeci de oameni la intamplare. Atacatorul a luat mai multi ostatici in timpul atacului, insa, dupa cateva ore tensionate, a fost ucis de politisti.

Autoritatile l-au identificat pe barbat in persoana lui Omar Mateen, un cetatean american cu origini afgane, in varsta de 29 de ani, care era in evidenta FBI pentru posibile legaturi cu islamismul radical, potrivit unor surse oficiale.

Citeste mai multe despre atacul din SUA:

Masacrul din Orlando: Sotia criminalului ar fi stiut de atac si urmeaza sa fie inculpata

Scrisoarea emotionanta a unui supravietuitor al masacrului din Orlando, catre ucigas

Masacru in Orlando: Criminalul voia ca SUA sa opreasca bombardarea tarii sale

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#conturi sparte masacru Orlando, #gay masacru Orlando , #masacru Orlando