Masacru intr-un club de gay din SUA: De ce tocmai homosexualii nu pot dona sange

Luni, 13 Iunie 2016, ora 11:46
5482 citiri
Masacru intr-un club de gay din SUA: De ce tocmai homosexualii nu pot dona sange
Foto: Arhiva Ziare.com

In atacul terorist din clubul gay din Orlando, Florida, au murit 50 de oameni, iar 53 de persoane au ajuns la spital, multe dintre ele in stare critica, asa ca au nevoie de sange.

Spitalele locale au facut de urgenta un apel, rugandu-i pe oameni sa doneze sange pentru ranitii din clubul Pulse. In timp ce sute de voluntari au mers la spital, un singur grup care chiar si-ar fi dorit sa ajute nu a putut dona: barbatii homosexuali. Iar asta a provocat furie in randul comunitatii, avand in vedere ca multe dintre victime sunt gay, arata The Independent.

Legislatia din Statele Unite impune anumite restrictii barbatilor gay care vor sa doneze sange, iar acest lucru se intampla din 1983, cand a fost o criza a imbolnavirilor cu SIDA. De atunci s-au mai facut schimbari, insa minore. De exemplu, in prezent, barbatii gay si cei bisexuali pot dona sange, insa doar daca nu au intretinut relatii sexuale in ultimul an.

Citeste si marturii terifiante din clubul groazei din SUA

Totusi, se pare ca, duminica, o banca de sange din Orlando a anuntat ca accepta sange de la oricine, inclusiv de la barbatii gay, avand in vedere ca e o situatie de criza.

Intre timp, clinica s-a razgandit si a spus ca se va conforma reglementarilor si nu va accepta sange sau plasma de la persoanele gay sau bisexuale care au intretinut relatii intime in ultimele 12 luni.

Cel mai grav atac armat din istoria SUA

Masacrul din noaptea de sambata spre duminica este si cel mai sangeros atentat terorist de la evenimentele tragice din septembrie 2001 si a fost revendicat de Statul Islamic.

Filmul celui mai sangeros atac armat din istoria SUA

Statul Islamic a revendicat atacul terorist din Orlando

FBI nu crede ca Statul Islamic e responsabil de atac

In noaptea tragica, un barbat a deschis focul in clubul Pulse in jurul orei locale 2:00 (9:00, ora Romaniei - n.red.) si a impuscat zeci de oameni la intamplare. 50 de persoane au murit, iar 53 au fost ranite si au ajuns la spital, multe in stare critica. Atacatorul a luat mai multi ostatici in timpul atacului, insa, dupa cateva ore tensionate, a fost ucis de politisti.

Autoritatile l-au identificat pe barbat in persoana lui Omar Mateen, un cetatean american cu origini afgane, in varsta de 29 de ani, care era in evidenta FBI pentru posibile legaturi cu islamul radical, potrivit unor surse oficiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#homosexuali donat sange atac SUA, #gay sange atac SUA , #masacru Orlando