Masacru intr-un club din SUA: Homosexualii au fost, de fapt, tinta? Dezvaluiri ale tatalui atacatorului

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 19:50
17097 citiri
Masacru intr-un club din SUA: Homosexualii au fost, de fapt, tinta? Dezvaluiri ale tatalui atacatorului
Foto: Twitter/Orlando Police

Atacul sangeros comis duminica intr-un club gay din SUA, in care 50 de oameni au fost ucisi si 53 au ajuns la spital, nu a avut nimic de-a face cu religia, sustine tatal atacatorului, un american de 29 de ani cu origini afgane.

Asta dupa ce un purtator de cuvant al FBI a declarat, intr-o conferinta de presa, ca tanarul pe nume Omar Mateen ar avea inclinatii spre islamul radical. Intrebat daca barbatul avea legaturi cu terorismul islamist, ofiterul FBI a raspuns: "Intr-adevar, avem indicii ca individul ar fi putut sa aiba inclinatii spre acea ideologie".

Postul american NBC a reusit sa ia legatura telefonic cu tatal atacatorului, care a precizat ca masacrul din clubul de noapte Pulse, din orasul Orlando, Florida, "nu a avut, nimic de-a face cu religia".

Ba mai mult, el a sugerat ca fiul sau i-ar fi vizat, de fapt, pe homosexuali, spunand ca Omar Mateen "s-a enervat foarte tare cand a vazut doi barbati sarutandu-se", cu cateva luni in urma, in Miami, arata BBC.

"Cerem iertare pentru intregul incident. Nu stiam ce avea de gand sa faca. Suntem in stare de soc, cum e toata tara", a mai spus acesta.

Masacrul din noaptea de sambata spre duminica este cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite, dar si cel mai sangeros atentat terorist de la evenimentele tragice din septembrie 2001.

Filmul celui mai sangeros atac armat din istoria SUA

In noaptea de sambata spre duminica, un barbat a deschis focul in clubul Pulse in jurul orei locale 2:00 (9:00, ora Romaniei - n.red.) si a impuscat zeci de oameni la intamplare. 50 de persoane au murit, iar 53 au fost ranite si au ajuns la spital.

Initial, Politia din Orlando anuntase ca in jur de 20 de persoane au fost ucise si 42 au ajuns la spital cu rani, insa bilantul mortilor a crescut dramatic in urmatoarele ore.

Atacatorul a luat mai multi ostatici in timpul atacului, insa, dupa cateva ore tensionate, a fost ucis de politisti. Initial s-a crezut ca suspectul avea si o bomba asupra sa, insa autoritatile au spus ulterior este vorba despre un dispozitiv neidentificat.

Autoritatile l-au identificat pe barbat in persoana lui Omar Mateen, un cetatean american cu origini afgane, in varsta de 29 de ani. Urmeaza ca anchetatorii sa stabileasca ce motive a avut tanarul sa deschida focul in clubul in care se aflau peste 300 de oameni, la o petrecere latino.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#tata atacator SUA gay, #atac SUA homosexuali, #atac terorist club SUA , #masacru Orlando
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Sa dispara toti sustinatorii muslimilor...vor avea zile grele .