Statul Islamic a revendicat atacul terorist din Orlando, SUA

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 21:50
17819 citiri
Statul Islamic a revendicat atacul terorist din Orlando, SUA
Foto: Wikipedia

Statul Islamic a revendicat, duminica seara, atentatul terorist din clubul din Orlando, SUA, in care 50 de oameni au fost ucisi de un barbat inarmat, iar 53 de persoane au fost ranite si au ajuns la spital, multe in stare critica.

Anuntul a fost facut prin agentia de stiri a jihadistilor ISIL, Amaq, citata de Sky News.

"Atacul armat care a vizat un club de noapte pentru gay din orasul Orlando, statul american Florida, si care a dus la moartea sau ranirea a peste 100 de oameni a fost comis de un luptator al Statului Islamic", se arata in revendicarea teroristilor.

Anuntul ISIL vine dupa ce, pe parcursul zilei de duminica, au aparut diverse informatii potrivit carora ucigasul ar fi fost simpatizant al islamului radical.

Surse citate de CNN au declarat ca FBI il avea in evidenta pe Omar Mateen, deoarece in trecut fusese investigat pentru posibile legaturi cu extremismul islamic.

Au existat doua dosare deschise pe numele lui Mateen, insa anchetatorii nu au avut suficiente dovezi pentru a-l pune sub acuzare.

In plus, la scurt timp dupa atacul din club, chiar un purtator de cuvant al FBI a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ucigasul ar avea inclinatii spre islamul radical. Intrebat daca barbatul avea legaturi cu terorismul islamist, ofiterul FBI a raspuns: "Intr-adevar, avem indicii ca individul ar fi putut sa aiba inclinatii spre acea ideologie".

De asemenea, surse citate de NBC News au declarat ca tanarul, cetatean american cu origini afgane, a sunat inainte de atentat la numarul de urgenta 911 si a jurat credinta liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, arata BBC.

Cel mai grav atac armat din istoria SUA

Masacrul din noaptea de sambata spre duminica este cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite, dar si cel mai sangeros atentat terorist de la evenimentele tragice din septembrie 2001.

Filmul celui mai sangeros atac armat din istoria SUA

In noaptea de sambata spre duminica, un barbat a deschis focul in clubul Pulse in jurul orei locale 2:00 (9:00, ora Romaniei - n.red.) si a impuscat zeci de oameni la intamplare. 50 de persoane au murit, iar 53 au fost ranite si au ajuns la spital. Atacatorul a luat mai multi ostatici in timpul atacului, insa, dupa cateva ore tensionate, a fost ucis de politisti.

Autoritatile l-au identificat pe barbat in persoana lui Omar Mateen, un cetatean american cu origini afgane, in varsta de 29 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Statul Islamic atac SUA, #Statul Islamic revendicat atac SUA , #masacru Orlando
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Asta-i chiar bancul zilei...