Cadavrul gol al unei jurnaliste, gasit langa o autostrada

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 Februarie 2016, ora 11:56
7764 citiri
Cadavrul gol al unei jurnaliste, gasit langa o autostrada
Foto: Facebook/Anabel Flores Salazar

Jurnalista Anabel Flores Salazar a fost rapita din locuinta sa de barbati inarmati si cadavrul sau a fost ulerior gasit pe marginea unei autostrazi. Este cel mai recent exemplu al pericolelor care ii pandesc pe jurnalsiti in Mexic.

Procurorul general din statul mexican Puebla a fost informat ca un trup de femeie, gol si legat, cu capul infasurat intr-o punga de plastic, a fost gasit langa o autostrada. Procurorul general din statul invecinat Veracruz a confirmat ca este vorba despre jurnalista Flores Salazar, transmite CNN.

Jurnalista scria despre infractionalitate, justitie si alte domenii intr-un ziar local. In noaptea de luni spre marti, in jurul orei 2:00, ea a fost rapita de opt persoane inarmate. Atacatorilor le-a fost permis accesul in locuinta de catre matusa femeii, pe care au mintit-o ca au un mandat de arestare pentru jurnalista.

"I-am rugat sa nu o ia. Le-am spus ca a nascut de curand", a povestit femeia.

Rapitorii jurnalistei s-au facut nevazuti in vehicule furate.

Procurorul special pentru Crime impotriva Libertatii de Expresie din Mexic va investiga rapirea si moartea jurnalistei.

Jurnalist mexican ucis si dizolvat in acid

Mexicul este una dintre cele mai periculoase tari pentru jurnalisti, care sunt in special vanati de crima organizata, mai ales cartelurile drogurilor. Din 2011 incoace, 11 jurnalisti au fost ucisi in legatura directa cu munca lor.

67 de jurnalisti au fost ucisi in 2015: Franta, in top 3 tari periculoase pentru presa

Statul Veracruz este in mod special periculos pentru jurnalisti. Din cei 11 ziaristi omorati, sase crime au avut loc aici. Bilantul nu pune la socoteala uciderea a cel putin alti sapte jurnalisti si disparitia a trei, din motive deocamdata neclare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#jurnalista ucisa Mexic, #jurnalisti ucisi Mexic , #Mexic
Comentarii