Ziare.com

Cartelurile mexicane au fost antrenate in SUA (I)

Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 15:37

   

Cartelurile mexicane au fost antrenate in SUA (I)
Fondatorii organizatiei Zetas, care se ocupa cu traficul de droguri si carne vie, in Mexic, au fost antrenati de americanii la Fort Bragg, inainte sa inceapa campania sangeroasa.

72 de imigranti au fost executati in luna august, in unul din cele mai brutale masacre din Mexic, de catre Zetas, unul dintre cele mai violente carteluri, lasandu-i sa putrezeasca in gramezi langa o ferma din statul Tamaulipas, in apropiere de granita cu SUA, potrivit Al Jazeera.

Organizatia are o reputatie infricosatoare, dar surpriza nu se trage din nivelul de violenta al acesteia, ci de unde a invatat aceste tehnici.

Unii din membrii initiali al cartelului au facut parte din fortele de elita ale Mexicului, antrenati la inceputul anilor '90 de catre a saptea Grupa a Fortelor Speciale, numiti si "mancatorii de serpi", la Fort Bragg, Carolina de Nord, a spus un fost comandant pentru Al Jazeera.

"Au participat la cursuri pentru citirea hartilor, comunicatii, antrenament standard pentru manuirea armelor usoare si grele", a spus Craig Deare, fostul comandant al fortelor speciale, care acum este profesor la Universitatea Nationala pentru Aparare din SUA.

"Am putut sa vad ce se intampla, din cauza ca avea legatura cu ce faceam eu la Pentagon in anii '90", a completat Deare.

Personalul mexican, care a primit antrenament din partea SUA, si mai tarziu a format organizatia Zetas, a provenit de la Grupul Fortelor Speciale Aeriene (GAFE), care este considerata a fi o divizie de elita in armata mexicana.

Fortele militare din toata lumea se antreneaza la Fort Bragg, asa ca nu e nimic special in faptul ca mexicanii au invatat acolo tehnici contraterorism. Totusi, spun criticii, tehnicile specifice invatate de Zetas au fost folosite in cariera lor de asasini si traficanti de droguri.

"Zetas are cu siguranta reputatia de a fi cel mai periculos, cel mai crud, si cel mai renegat dintre carteluri", a spus Kristen Bricker, un cercetator asociat cu Congresul Nord-American pentru America Latina (NACLA).

Aproximativ 29.000 de persoane au murit de cand presedintele mexican, Felipe Calderon, a declarat razboi cartelurilor, in 2006.

Violenta extrema

Grupul a infipt capetele victimelor in tarusi pe care le-a montat in zonele urbane, a postat torturi si executii pe internet, a fortat imigrantii in prostitutie si a masacrat studenti in timpul petrecerilor.

"Alte carteluri i-au acuzat ca nu folosesc "codul de onoare" al traficantilor de droguri, cauzand astfel violenta excesiva", a spus Bricker pentru Al Jazeera.

"Intr-o vreme, era considerat a fi rau sa ucizi o femeie insarcinata, dar acum nu mai este asa", sustine Bricker.

Deare, estimeaza ca "probabil mai mult de 500" de membri GAFE au primit antrenament de specialitate. Nu este sigur cat a durat antrenamentul. Zetas a intrat in atentia procurorului general din Mexic in 1999.

Cei doi lideri ai Zetas, Heriberto Lazcano, cunoscut sub numele de Z-3, si Miguel Trevino, cunoscut sub numele Z-40, au fost recrutati de Osiel Cardenas, liderul condamnat la inchisoare al cartelului Gulf. Numele de Zetas provine de la codul radio "Z" folosit de comandantii militari din Mexico.

In partea a doua a acestui articol voi prezenta motivele si legaturile dintre cartel, autoritatile mexicane si intelegerea economica nord-americana, NAFTA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunt doar curios

Dle Curt. Cat din aceasta ura impotriva americamilor se datoreaza penticostalilor din Arad si imprejurimi care au fugit in SUA? Cum de aceste "minunate" si "adevarate" informatii le luati de la arabi? Aveti vreo afinitate? Ca si in articolul prcedent se pare ca extremistii americani, si media iraniana, acum araba sunt surse preferate. De ce nu scrieti despre Romania folosind surse ale dreptei maghiare?
Nu stiu daca romanianwars este sau nu acelasi cu RC dar prea calariti pe oricine care spune altfel.
Penibilul de tip propagandistic rusesc vine de la rastalmacirea, incepand cu titlul, adevarului: Spune Curt:
"Personalul mexican, care a primit antrenament din partea SUA, si mai tarziu a format organizatia Zetas, a provenit de la Grupul Fortelor Speciale Aeriene (GAFE), care este considerata a fi o divizie de elita in armata mexicana."
Ceea ce inseamna ca armata americana a antrenat fortele speciale MEXICANE ca pe o parte integranta a armatei mexicane. Ca anumiti soldati au decis sa dezerteze si sa se apuce de alte magarii este problema statului si armatei mexicane.
Sincer sa fiu, deveniti penibil in incercarea de a pune toata vina nenorocililor din lumea asta pe seama americanilor. Nu v-am auzit scriind un cuvintel despre "binefacerile" rusilor mai ales ca noi "ne-am bucurat" mult mai intens de "grija si atentia" lor decat de cea a americanilor.
PS nu cumva tentativa dvs. politica esuata a fost cu prietenii de la PSD? Prea suna familiar articolul dvs.

 

DE CE NU MA MIR?

SUA numai "lideri" si "trupe speciale" antreneaza in toata lumea! "Scopul scuza mijloacele"!

 

eu nu ma mir

NUMAI cartelurile ?
.....
Ca sa antrenezi...."ceva" trebuie sa fii TU in primul rind un specialist ... in "cartel" , gherilă , terorism , si..SUA are o specializare "perfecta" in lume pe acest "domeniu".

panade curent din canada 1989 (mosule mai rugat mai de mult sa-ti dau detalii)

chestia asta sa intimplat in martie , a fost o perioada de activitate solara foarte intensa mai bine zis furtuni magnetice care au deformat enorm cimpul magnetic terestru , nu stiu daca ati aflat de compexul de la BAIE-JAMES din nordul quebecului unde se afla unul dintre cele mai mari complexe hidroenergetice din lume daca nu cel mai mare cre alimenteaza quebecul partea de est a provinciei ontario parte de nord a statului newyork, mainul, vermont, noua anglie in sfirsit multa lume centralele LG 2-3 si 4 se gasesc in zona aureolara unde ionizarea e foarte puternica din cauza acestui fenomen au explodat 4 mega trensformatoare plus inca unul la chibougamou asta o data si alta din cauza lugimi mari a liniei (aprox 5000 km )sau produs inductii eneorme necontrolabile carea dus la topirea efectiva a mai multori izolatori si caderea FZICA A LINIEI. deci in mare cam asta sa intimplat, de atunci sau luat masuri foarte serioase si care au inghitit bani multi pentru a nu se mai repete dar in schimb am mai avut poleiul din '97 cind liniile si stilpi sau rupt din cauza greutati ghieti dar si asta sa rezolvat , in situatia asta liniile se supraincarca pentru scurt timp lucru care provoaca incalzirea cablurirlor deci topirea gheti, dac mai aveti si lte intrebari cu placere.

va multumesc d-le

bazil

Articol foarte neadevarat

Nu stiu de unde scoate autorul astfel de vesti, probabil de pe site-rile de stiri iraniene. Am mai citit o "bomba" scrisa de el ieri cum ca Obama ar trebui sa-si dea demisia.

Adevarul este ca guvernul federal al SUA pompeaza milioane de dolari in fiecare an catre guvernele din America Centrala si de Sud tocmai pentru combaterea cartelurilor (mai ales in Mexic si Columbia).

 

pai probabil ne spui

tu adevarul, eu unul sunt foarte curios. Astept cu nerabdare.

hai ca incerc eu 1

domnilor,in primul rind vreau sa fiu sigur ca intelegeti corect evenimentele,si nu doar cele din Mexic,ci toate evenimentele majore in jurul lumii.ultima oara cind s-a incercat instaurarea unei nwo,in anii 40,tari precum Germania ,care detinea suprematia economica si tehnologica in Europa,Japonia care detinea suprematiile echivalente in Asia, cu aportul a citorva alte state mai mici,printre care si Romania,dar si Rusia initial,au incercat impunerea acesteia declansind ww2.de remarcat sunt urmatoarele adevaruri:
-se dorea o noua ordine bazata pe supeerioritate rasiala.
-se dorea o depopularizare,actiuni concrete,genocidul si tiganilor,genocidurile sovietice.
un alt aspect interesant,in timp ce Europa si Asia erau controlate de de Germaia ,respectiv Japonia,un aliat foate important al acestor state naziste,vaticanul controla marea parte a Americii latine!!! vaticanul lucara mai de mult la omologarea aceste noi rase ,exemplul concret Brazilia,tara care la fel ca si SUA ,era de fapt un experiment. daca privim cu atentie, popoulatia Braziliei esete formata din citeva nationalitati si chiar rase,amestecate ,asfel identificam portughezi,spanioli,japonezi,persoane de culoare,germani,italieni...ce au toti acestia in comun?
sunt crestini catolici ,adica cultul soarelui!!!!
poate asa gasim si explicatii la faptul ca dupa razboi,majoritatea criminalilor de razboi au parasit Europa cu pasapoarte eliberate de vatican,si si-au gasit refugiu ,in america latina,majoritatea in Argentina si Brazilia. in ceea ce priveste tara noastra ,ajunge sa facem o legatura dintre numarul de voturi la suspendarea lui basescu,si emblema SS ,si poate asa reusim sa intelegem mai bine gestul lui mazare ,sau relatia buna pe care tara noastra o avea cu sua,pe vremea altui personaj dubios(al carui rol poate il discutam alta data) care era presedinte la vremea aceea.
ei acum revenind la subiect,dragilor ca sa intelegeti situatia din Mexic,va doresc sa faceti o vizita in Tijuana,sau oricare oras Mexicam mai mare...Mexicul ,la fel ca si majoritatea Americii latine,zona controlata in mare parte de vatican,datrita unei ideologii pe care o observam si la noi,si nu mai intru in detaliile ei,este o zona foarte saraca,suprapopulata,si unde diferenta dintre clasele sociale este una foarte abrupta,saracimea ,majoritatea care formeaza populatiile respective,traind sub nivelul minim al decentei, si astfel multi tineri fiind predispusi la o viata criminala,de cele mai multe ori droguri,de cele mai multe ori pentru asi hranii familiile.ceea ce se intimpla in Mexic este exemplul perfect,unde autoritatile,dupa o lunga perioada de somn,sau implicare directa in acest trafic,au scapat controlul asupra situatiei,multi dintre aceste carteluri dispunind de adevarate armate ...

hai ca incerc eu 2

...Dar totusi ,majoritatea celor care au murit,au fost victimele razboaielor dintre aceste carteluri rivale. Veti spune ca si serv. secrete au fost implicate,da mai mult ca sigur,dar in spate stau strategii care au un obiectiv cu mult mai important ,si ajunge sa privim la cazul Columbei,tara care a devenit aliat cheie in zona...multi vad ,dar putini pricep...
un alt aspect care nu trebuie omis atunci cind vrei sa scrii un articol despre acest subiect ,si vrei sa o faci cit mai corect posibil, trebuie sa iei in considetrare faptul ca si in SUA ca si in oricare alta tara ,exista diferite grupuri cu interese diferite,trebuie doar sa fi atent la cine face,de ce o face,si vei vedea exact de partea cui este.nici in SUA cicatricile razboiului de secesiune nu s-au cicatrizat complect ,si asta datorita faptului ca au existat si mai exista diferite grupupi de interese,unora la care inca le pare rau de abolirea sclavagiei,exista marile corporatii,dar mai exista si un grup care de fapt formeaza o clasa destul de importanta,formata din statele care alcatuiesc "centrura bibliei",tot felul de neocrestini de un fanatism comparabil cu cel ar extremistilor islamisti.si de aici ,un ochi atent poate sa observe ca legatura dintre fanaticii religiosi este una mai strinsa decit s-ar intelege la prima vedere. terorismul modern ca arma de lupta a fost developat intr-o alta zona de conflic,in Irlanda,unde fanaticii catolici au folosit acest misloc de exprimare,in cea mai mare parte pentru asi impue ideologia religioasa separatista.ei dragilor ,vedeti de unde placa razboiaiele si dezastrele? din INTOLERANTA!
iar acest comportament defectuos ,nu se poate corecta decit prin educatie, impementarea in constiinta copiilor tuturor natiunilor a sentimentului de infartire si toleranta ,religioasa,etnica sai rasiala.intoleranta si iresponsabilitatea sunt principalele cauze ale tragediilor pe care din pacate omenirea inca mai trebuie sa le experimenteze, pentru ca atunci cind ai ales razboiul,n-ai dreptul sa te plingi de consecinte!

hai ca incerc eu 3

si acum dragilor ,aruncati o privire asupa tarilor care sun t in faliment si veti constata ca tarile falimentare sunt in majoritate,ramasitele Imperiului Roman...intrebarea noastra ar trebui sa fie,cum de-au dat faliment toate,o fi ideologia de vina?

Am vazut azi si cu Wikileaks

tone de documente care contraziceau tot ce ne-au "informat" autoritatile (stapanii) pana acuma. Daca au fost in stare de lucrurile alea, crezi ca sa omoare cateva zeci de mii de Mexicani nu pot?
Imi aduc aminte cate bombe atomice si chimice au gasit in Irak :), cati bin-Ladeni au gasit in Afganistan. :))
Si ete ca seful teroristilor era dupa 9/11 in Pentagon la un suc cu sefii armatei americane :))))))))
Asta arata cine conduce lumea asta si ce vrea. Un lucru e clar: autoritatile din orice tara sunt pline de k.k.t.
Iar oamenii fraieri ca ii cred.
Cat despre Mexic si SUA eu cred ca americanii cu siguranta i-au finantat pe astia si le convine pt ca castiga influenta acolo. Pt ca trebuie sa fim realisti: daca tu nu-ti platesti o taxa te prinde si in ultima groapa de sarpe din Amazon, dar se pare ca pe teroristii astia nu reusesc sa-i prinda in cavernele unde se ascudn :))) Dupa cum scrie si in biblie: majoritatea vor fi orbi. Asta este.

Daca erai un adevarat californian, si nu unul facut la apelul bocancilor, AI FI STIUT !

Pentru ca omul care a desconspirat rolul CIA in controlul si introducerea de droguri in US ( vezi ce tocmai am postat mai jos ), a fost ofiter de narcotice la Los Angeles. E vorba de Michael Ruppert ( a carui tata a lucrat pentru CIA, iar mama a fost criptografa in Serviciile Inteligente ale marinei americane, in al II-lea Razboi mondial ). A sris maimulte carti, traduse in zeci de limbi. Dar tu, California draga ( cunostinta mai veche, nu-i asa, de la ' Ziua ' - cu Andrada, Motanul, etc. ), nu vrei sa inveti din greseli ( iar definitia prostiei este sa repeti acelasi lucru la nesfarsit, dupa ce ai dat gres prima data ! ). PS: apropo, mai lucrezi pentru ' cipilica ' ala, caruia te straduiai sa-i faci pe plac in 2004, pozind in republican si aparator al sionistilor ?!...Grow-up, man !

da-i pace

ca el crede ca totul e intamplator, inca crede ca este boom economic si crede ca Mos Craciun exista pt ca asa ii spune CBS.

Teoria conspiratiei infloreste

Sunt destui conspirationaisti in SUA, insa numarul lor a scapat din frau in Romania.

Iata aici cateva linkuri stabilind adevarul.

http://www.america.gov/st/texttrans-english/2009/August/20090814165116emffen0.5163647.html

http://www.reuters.com/article/idUSTRE6195XM20100210

http://world.globaltimes.cn/americas/2010-10/584755.html

http://www.nytimes.com/2010/03/24/world/americas/24mexico.html

Vreti mai multe, textul de cautare pe Google este

usa anti drug support mexico (cu sau fara Mexico).

Aveti incredere in Reuters, nu? Ultima data cand am verificat, este agentie de stiri europeana.

Deci pe de o parte SUA pompeaza bani si resurse in combaterea cartelurilor (recunoscut de tarile respective), si pe de alta parte antreneaza cartelurile, desi stiu ca e o problema grava in SUA consumul de droguri si mafia locala. Cine sa creada o astfel de gogorita?

iti dai seama

cati bani faci prin operatiuni de genu? sa pacalesti oamenii? Sti ce e mai interesant decat prostia asta cu compararea noastra cu nebunii, conspirationistii, nazistii si mai te miri ce inventeaza? Ca noi dam o explicatie furtului si dezastrului pe care voi il aveti in fata, pe cand voi va veti da libertatea voastra si a copiilor vostri.
La inceputul anilor 2000 dupa colapsul bulei .com, a venit asta a imobiliarelor, si am zis multi ca va fi un colaps puternic al pietelor, si toti ne-au ridiculizat, ne-au facut nebuni, prosti, teroristi etc etc. Sti ceva? am avut dreptate, ne-am pregatit, am stiut ce va urma. Voi? voi ve-ti pupa fundul celor care va fura si nu le ve-ti putea face nimic. Si ve-ti da si mai multa putere lor, si maine ve-ti fi asasinati sau inchisi ca teroristi daca comentati.
Dar sunt % sigur ca majoritatea vor merge mana in mana cu sistemul. De ce? motivul e cum zic americanii: u are a pussy and stupid

probabil

ai auzit ca cel mai profitabil e sa finantezi ambele parti ale conflictului. De ce crezi ca multe tari, precum Germania nu au fost practic anihilate cum se intampla inainte, ci au fost mentinute ca sa poata plati datoria acelorasi oameni care au finantat si cuceritorii lor? Dar in loc sa cauti radacina problemei preferi sa arzi pe rug pe toti care iti spun ca pamantul e rotund.

Limba romana, saraca

Romanianwars,

Mai intai invata sa scrii in limba romana corect ("ve-ti"), si dupa aia poti sa iti spui parerile pline de ura. Sau poate limba romana nici nu este limba ta materna? Asta ar explica multe.

Pe mine ma lasa rece parerile tale. Sunt un om extrem de otimist si pragmatic. Nu ma imbat cu apa chioara si nu imi pierd noptile gandind care este cea mai noua conspiratie mondiala. Nici macar nu cred in incalzirea globala (ar putea fi de fapt un simptom inaintea unei glaciatiuni). E mai bine pentru sanatate si poti dormi noaptea cum trebuie.

Cat despre cineva care se gandeste ca poate sa se arate superior insultand si injurand, de asemenea ma lasa rece. Nu face decat sa isi arate valoarea.

Cu toate astea, eu nu port pica nimanui...

Sti cand recunosti ca este un singur grup care te ataca?

Dupa idei si felul in care abordeaza. Pana acuma suntei vreo 8-9 care intotdeauna cand nu mai aveti argumente atacati lucrurile neimportante, mai exact cum scriu eu :)).
E bine ca esti optimist, si nici nu trebuie sa gandesti mult pt ca vei fi si tu in aceeasi oala, zarurile au fost aruncate deja ;).
Am gasit alt articol de la pro-arabul, rusul de RC :)). Acuma ataca Iranul. Is curios o sa-l pupati in fund sau va retrageti :)))
http://www.ziare.com/international/iran/ny-times-iranul-finanteaza-regimul-de-la-kabul-1050797#adaugare-comentariu

Obsesie

De cand am citit titlul articolului pe pagina principala eram sigur ca e scris de dl. Curt. Oricand e vorba de a vorbi de rau US el este la datorie. Nu stiu daca e pus sa selecteze si sa traduca numai stiri de genul acesta sau are o afectiune psihica provocata de ceva esecuri personale.
D-le Curt, o multime de palestinieni, arabi, congolezi, etc s-au pregatit si antrenat in Romania, apoi s-au apucat de terorism la ei acasa sau prin alte parti.
Hai sa-i scoatem vinovati si pe militarii romani ca au pregatit forte teroriste.

' Maxim ', vezi ca te contrazici in ceea ce spui si te prezinti ca..." MINIM " ...!

Intai spui ca d-ul Curt are o obsesie cu US ( ca si ' Karma ', ca..." uraste US ", adica pe americani ), apoi ca ' hai sa-i invinovatim si pe militarii romani ' pentru antrenarea teroristilor...Lasand la oparte faptul ca d-ul Curt nu face altceva decat sa traduca articole din presa straina si ca eticheta de ' terorist ', ca si cea de ' anti-semit ', este relativa ( depinde cine o pune: pentru sionisti si clica de pupincuristi mercenari, ori .dioti utili, sunt ' teroristi ', pentru popoarele lor asuprite, sunt ' eroi ' ! ), ce ai dori d-ta, o presa la UNISON, ca pe vremea lui Ceausescu ?!..." AI GRIJA DE CEEA CE-TI DORESTI, INTRUCAT S-AR PUTEA SA SE REALIZEZE ! ", spune o vorba la americani...Tare mi-e teama ca nu vom intra in anul 2011, ci in " 1984 " al lui George Orwell ( am serioase indoieli ca ai idee la ce ma refer, dar postez si pentru altii ). Asa cum spunea marele Goethe: " NONE ARE SO HOPELESSLY ENSLAVED AS THOSE WHO FALSELY BELIEVE THEY ARE FREE ! "...

Dupa cum scriam mai sus

a scris acum si despre iranieni, sa vad acuma il pupati in fund? :)))
http://www.ziare.com/international/iran/ny-times-iranul-finanteaza-regimul-de-la-kabul-1050797#adaugare-comentariu

e interesanta fraza "imediat dupa ce au fost antrenati"

cam ciudata treaba ca imediat dupa antrenament au si luat calea traficului de droguri. Si cu ocazia aia sa nu uitam ca SUA se implica in treburile interne ale Mexicului. Parerea mea, cu siguranta cartelurile sunt masini de facut bani pt SUA si unealta pt a destabiliza tara. 99 % sigur.

 

" EPOCA DEZINFORMARII " - carte scrisa de un specialist in domeniu, Katala. DACA OAMENII AR STI ?!...

Foarte putini stiu CINE controleaza traficul global de droguri, DE CE sunt US in Afganistan ( unde, de la o productie anuala aproape de ZERO, sub talibani, s-a ajuns la peste 7 mii de tone de opium, sub ocupatia NATO ), DE CE a fost atacata Panama in dec. '89 ( cand reflectoarele mass-media erau indreptate spre focurile de artificii ale " LOVI-LUTIEI Romane ", iar Noriega a fost capturat de catre trupele speciale ale Administratiei Bush-Sr. Michael Ruppert, fost ofiter la narcotice in Los Angeles ( primul om care a desconspirat rolul CIA in introducerea de droguri in USA ), este autorul cartii " Crossing the Rubicon ", in care arata ca ' Wall-Street ', via bratul sau inarmat - C.I.Ade, controleaza traficul de droguri global...Astfel se face ca sistemul bancar primeste o infuzie de bani lichizi, intre 500 si 1 000 de miliarde ( triliard ) de $ ! Alt exemplu, pe care-l stiu si din alte surse: una dintre bancile mexicane a fuzionat cu ( a fost absorbita de ) CITI-Bank ( Group ), iar in Board of Directors a intrat si seful bancii mexicane, CARE ERA BOSS-ul cartelului de droguri din Peninsula Yucatan ( supranumit ' Regele Yucatanului ' ). Cine a fost la Cancun, Cozumel, Merida, Riviera Maya si celelalte, stie de paradisul turistic si ce sume de bani se invart ! Banii nu au miros, iar cea mai profitabila afacere, dupa razboi, este traficul cu droguri ! Adevaratii teroristi nu sunt beduinii din desert, ori talibanii din grotele afgane, ci ' The White Shoes Boys ' of " Wall-Street ", care poarta costume ' Armani ' de 5 000 de $ si ceasuri ' Rolex ' de 10 000 de $ !!!

 

' Karma ' - De cand critiva unui guvern sau altul, a unei administratii ( trecatoae ) ori alta, constituie " ura inpotriva poporului " respectiv ?!

Unde ai invatat aceasta ( tactica de diversiune ), la Baneasa ( ' 2 si un sfert ' ), la ' Mossad ', ori la Sinagoga ?!...Cei care l-au criticat-injurat pe Ceausescu si regimul sau, au fost ANTI-ROMANI ?!...Da' Soljenitzin, a fost anti-rus ?!...Americanii care au fost impotriva lui Dubya-Dick, ori cei impotriva Administratiei Obama, sunt ANTI-AMERICANI ?!...Den ce ( aberatii ) debitezi, asta reiese. Plimba ursu', tovule ! PS: o fi si asta o ' karma ' ( soarta, destin )...sa fii in viata ' bolovan ' ( ori ' tufa ' ), ori sa ai caracter de cameleon ?!...

 

draga fuhrer

Cred ca in primul rand ar trebui sa-ti controlezi tensiunea si sa-ti iei medicatia.
In al doilea rand nationalismul desantat propriu in ziua de azi partitudului lui Vadim este o manifestare ciclica care apare in mod deosebit in perioadele de criza economica.
Acuzele de Mossad, Baneasa,etc. sunt, in conditiile in care habar nu ai cine sunt niste teribilisme copilaresti la fel de importante ca si cele ale lui romanianwars cand afirma ca EL stie ce urmeaza.
Si eu stiu ce urmeaza: NIMIC BUN. Iar cei ca tine nu ajuta cu absolut nimic. Voi nu sunteti in stare sa mobilizati ci sa demobilizati.
"idolul" tau RC a aparut in tot felul de fituici nationaliste prin declaratiile facute prin articolele sale. Ca idee, daca eu ti-as scrie in permanenta ca esti un ciudat si ca toate merg rau din cauza ta, ce ai crede? Ca mi-esti simpatic si incerc sa te incurajez?
Inainte de a arunca invective permite si creierului sa aiba parte de un flux marit de sange. Doar ca sa vezi cum e.
PS poate gresesc dar nu era si Hitler nationalist?! :)

' California-George ' - cand nu ai argumente, te legi de gramatica limbii romane ?!

Prefer unul ' flexibil in gandire ', care invata din greseli ( ' Errare Humanum est ' - A gresi este omenesc ), si care mai face cate o greseala gramaticala, unuia ' dogmatic ', care se comporta precum taranul acela care a vazut prima data girafa si a declarat ca ' asa ceva nu exista '..." Errare humanum est, sed perseverare diabolicum " - " A gresi e omenesc, a persevera ( in greseli ) este diabolic " - Seneca. Decat ti-ai pierde vremea pe forum, facand pe ' avocatul Diavolului ', mai bine te-ai informa nitzel, sa vezi ce spun despre conspiratii personalitati mondiale ( presedinti americani, Congress-man-i, sefi ai Curtii Supreme de Justitie a US, magnati precum batranul Ford, s.a ). Un site: ' Conspiracy Quotes '...A se vedea discursul lui JFK, referitor la societatilr secrete, nu cu multe luni inainte de a fi asasinat la Dallas...PS: pacat de tine, California...N-ai invatat nimic in cei peste 6 ani, de cand ne contraziceam pe forum la' Ziua '...Suntem cam de aceiasi varsta, dar ne despart ani-lumina in ceea ce priveste cultura si caracterul !

 

Confunzi persoana, amice

Niciodata in viata mea nu am citit fituica aia pe care o numesti tu "Ziua", necum sa ma mai contrez cu tine prin paginile sau forumurile ei.

Sunt de foarte multi ani de partea asta a oceanului si cunosc realitatile americane mult mai bine decat unii "specialisti" din Romania.

Cat despre Romania, mai sunt foarte putine publicatii pe care le mai citesc sau respect in ziua de azi.

Cat despre Romanianwars, omus destept stie cand isi pierde vremea cu celalalt si trebuie sa abandoneze o lupta. Nu inseamna ca nu mai am argumente. Inseamna ca vorbesc cu surzii.

Cei patru cavaleri ai... modei anti-americane

SS-independentul, DicK-Dubya, romanianwars , ADMG
Toti trasi la indigo. Ei nu au nimic cu America, de fapt America are ceva importiva lor si ei nu scapa nici un prilej a arata asta. Numai ura ii mai tine in viata (si ceva banuti de la ziare.com probabil, dar nu sigur, sunt unii care se prostitueaza pe gratis).
America, sau ma rog conducatorii ei, are multe pacate, multe actiuni dincolo de limita a ceea ce numim noi "comportament civilizat" dar a vedea toate numai dintr-un anumit unghi e complet gresit si dovedeste cel putin ignoranta daca nu o necunoastere crasa a realitatii. Nu e vorba numai de americani, se vede ca nemultumirea si frustrarea personala se reflecta asupra tuturor conducatorilor capitalisti, militarilor, cartelurilor, patronilor, sefilor mari si mici.
Nu e vorba de a scrie numai articole "la unison", ca pe vremurile gresit spus "apuse", ci ca un minim de obiectivitate, ca sa nu zic decenta ar necesita mai mult decat o simpla traducere aproximativa din reviste sau articole alese pe spranceana, in scop anume.

care unghi gresit?

adica ala care nu e unghiu tau, da? vino in al meu poate renunti la al tau ;)

"ei" zic ca

de ce ii tot atacam cu prostiile astea. Dar ei de ce o fac? Imediat cauta paiul din ochiul nostru dar nu observa stalpul din al lor.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor