Cutremur de 8,2 grade in Mexic: Cel putin 26 oameni au murit, intre care 2 copii. Imagini terifiante din timpul seismului (Foto & Video)

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 13:13
20770 citiri
Cutremur de 8,2 grade in Mexic: Cel putin 26 oameni au murit, intre care 2 copii. Imagini terifiante din timpul seismului (Foto & Video)
Foto: captura Youtube

Un cutremur puternic de 8,2 grade pe scara Richter a zguduit vineri coasta sud-vestica a Mexicului.

Epicentrul a fost langa granita cu Guatemala, insa s-a resimtit pana in Mexico City, la sute de kilometri distanta, informeaza New York Times. Seismul s-a produs la o adancime de aproximativ 30 de kilometri.

Autoritatile locale au anuntat ca cel putin 26 persoane au murit, intre care 2 copii, in sudul Mexicului, relateaza Russia Today.

In San Cristobal mai multe case, scoli, spitale si un mall s-au prabusit. Totodata, mai multe hoteluri au fost afectate sau distruse total, insa nu exista informatii despre eventuali turisti straini prinsi sub daramaturi. Desi initial se temea ca exista victime si in Guatemala, pana acum nu sunt date oficiale care sa indice asta.

Zeci de replici de pana la 7 grade si tsunamiuri in Pacific

A fost emisa o alerta de tsunami imediat dupa cutremur pentru Mexic, Honduras, El Salvador, Costa Rica, coasta de la Pacific a Guatemalei si mai multe state din America Centrala.

Centrul din Pacific de Avertizare de Tsunami a confirmat ca s-au format valuri in urma undei seismice, cu inaltimi de peste un metru. Acestea vor lovi tarmurile din Ecuador, El Salvador si Guatemala.

In doua ore de la cutremur au avut loc 61 de replici cu magnitudini de pana la 6,1 grade. Replici de pana la 7 grade sunt asteptate in continuare.

Cladirile pareau din plastilina

O parte din Mexico City a ramas in bezna in urma cutremurului. Oamenii au inceput sa alerge panicati din cladirile care se leganau precum niste copaci in vant.

"N-am mai simtit niciodata pamantul miscandu-se atat de mult. Initial am ras, dar cand a picat curentul m-am panicat, nu am mai stiut ce sa fac. Aproape am cazut din picioare", povesteste Luis Carlos Briceno, un arhitect de 31 de ani care vizita Mexico City, citat de The Telegraph.

Iata cateva materiale video care arata cat de puternic s-a resimtit cutremurul:

A aparut si un filmulet in care se vede cum Ingerul Independentei, statuie simbol din Mexico City, e zgaltait in timpul cutremurului.

In Mexic, 1,5 milioane de oameni au fost afectati de penele de curent imediat dupa cutremur, insa avariile au inceput sa fie reparate.

Panica si in Guatemala: Presedintele vorbeste de posibile victime

Cutremurul s-a simtit puternic si in Guatemala. In orasul Quetzaltenango a picat reteua de electricitate.

Presedintele Guatemalei, Jimmy Morales, a facut apel la calm, intr-un discurs la televiziunea publica. El a anuntat ca au fost raportate numeroase pagube materiale, insa se pare ca nu au fost identificate victime.

Iata si cateva dintre primele fotografii din zonele afectate de cutremur:

Acesta este cel mai puternic cutremur care a lovit Mexicul din 1985 incoace, atunci cand mii de oameni au murit in urma unui seism care in cateva secunde a transformat in moloz orase intregi.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#cutremur Mexic alerta tsunami, #cutremur Mexic 2017 septembrie, #seism morti Mexic , #Mexic