Petrolul scurs in Golful Mexic a ramas pe fundul oceanului si ucide viata marina

Marti, 22 Februarie 2011, ora 15:32
3204 citiri
Petrolul scurs in Golful Mexic a ramas pe fundul oceanului si ucide viata marina

Petrolul scurs in urma accidentului petrolier de la platforma Deepwater Horizen in aprilie 2010 a ramas pe fundul oceanului si distruge viata marina, arata un raport recent.

Raportul realizat de cercetatoarea Samantha Joye, de la Universitatea din Georgia, contrazice afirmatiile reprezentantilor British Petroleum, compania responsabila de dezastrul ecologic, care sustineau ca pana in 2012 Golful Mexic se va curata si ca aproape 90% din petrol a fost consumat de bacteriile speciale imprastiate in zona.

Studiile publicate in revista "Nature Geoscience" arata ca organismele nevertebrate, viermi, corali, stelele de mare sunt afectate in continuare de petrolul scurs in zona: scufundarile efectuate in zona sondei DeepWater Horizen a aratat ca aceste vietuitoare marine nu se mai gasesc aproape deloc acolo unde a curs petrolul.

Profesorul Joye sustine ca efectele dezastrului ecologic din Golful Mexic nu vor fi resimtite cu adevarat decat peste zece ani.

Companiile implicate in dezastrul din Golful Mexic au facut greseli serioase - ancheta

Aceasta aminteste si de accidentul similar de la sonda Exxon-Valdez, unul din cele mai mari dezastre ecologice din istorie, care a distrus colonii intregi de heringi, insa efectele nu au fost observate decat dupa cativa ani.

Studiile confirma alte cercetari efectuate la Universitatea din Florida, care arata ca petrolul a ramas pe fundul oceanului, in zone greu accesibile, pe suprafete de pana la cateva mii de kilometri patrati pe fundul Golfului Mexic.

Dezastrul ecologic din Golful Mexic, provocat de lacomie

Pata de petrol produsa in urma dezastrului de la platforma Deepwater Horizen a dus la poluarea severa a Golfului Mexic, iar British Petroleum a fost nevoita sa cheltuiasca peste 40 de miliarde de dolari pentru a curata zona, una dintre metodele folosite fiind introducerea unor bacterii care consuma hidrocarburi.

Golful Mexic: 98 % din petrolul scurs a ramas pe fundul oceanului

Explozia de pe 20 aprilie 2010, in care au murit 11 persoane si care a dus la cel mai mare dezastru ecologic din istoria industriei petroliere a fost cauzata de un sir de opt erori fatale, care au implicat si echipamente defecte, dar si erori ale echipajului de pe platforma.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#pata petrol Mexic, #petrol Mexic ocean , #Mexic