Trump a obtinut 2,5 miliarde de dolari din bugetul Armatei pentru zidul de la granita cu Mexic

Sambata, 27 Iulie 2019, ora 08:06
4403 citiri
Trump a obtinut 2,5 miliarde de dolari din bugetul Armatei pentru zidul de la granita cu Mexic
Foto: Arhiva Facebook/Donald J. Trump

Curtea Suprema din SUA a autorizat, vineri, utilizarea de catre administratia Trump a 2,5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului pentru construirea zidului de la frontiera cu Mexicul.

"Uau! O victorie mare pentru zid", s-a felicitat imediat pe Twitter liderul de la Casa Alba.

"Curtea Suprema a Statelor Unite a anulat interdictia unei curti inferioare" autorizand continuarea zidului la frontiera sudica, a continuat presedintele american in postarea sa.

In luna mai un judecator federal a blocat provizoriu decizia presedintelui Donald Trump de a utiliza 2,5 miliard de dolari din fondurile Pentagonului pentru constructia zidului, aminteste AFP.

Presedintele SUA a invocat existenta unei "urgente nationale" pentru a putea recurge la aceste fonduri destinate armatei in scopul avansarii lucrarilor de construire a zidului, ocolind astfel refuzul de finantare din partea Congresului american.

Pentru majoritatea judecatorilor Curtii Supreme - care a dat castig de cauza conservatorilor - reclamantii nu pot contesta atribuirea acestor fonduri deoarece "in acest stadiu, guvernul a facut suficient dovada" fundamentarii argumentelor sale.

Dar cei care se opun proiectului sustinut de presedinte nu intentioneaza sa se resemneze, iar acordarea acestor fonduri ar putea sa fie doar temporara.

ACLU, o organizatie puternica de protejare a drepturilor civice, a reactionat rapid vineri, anuntand intr-un comunicat o initiativa pe langa Curtea de apel in scopul "restabilirii blocarii permanente a construirii unui zid frontalier ce utilizeaza fonduri militare neautorizate".

"Populatiilor de la frontiera, mediului si separarii puterilor din Constitutia noastra li s-ar aduce o atingere permanenta daca Trump ar scapa de pe urma jefuirii fondurilor militare pentru un zid frontalier xenofob pe care Congresul l-a refuzat", a declarat Dror Ladin, avocatul ACLU.

Controversa privind fondurile destinate construirii zidului a determinat la inceputul anului inchiderea partiala a administratiei federale timp de 35 de zile, perioada ce a reprezentat un record in istoria SUA.

Construirea unui zid care sa stavileasca valurile de imigranti clandestini provenind din America Centrala reprezinta una din promisiunile importante facute de Donald Trump electoratului sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trump bani armata zid mexic , #Mexic