Alerta NATO: Zeci de avioane ruse, inclusiv bombardiere nucleare, deasupra Europei

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 22:08
23860 citiri
Alerta NATO: Zeci de avioane ruse, inclusiv bombardiere nucleare, deasupra Europei
Foto: rusi.org

Zeci de avioane ruse, printre care si sase bombardiere nucleare, au efectuat "importante manevre militare" in spatiul aerian european, in ultimele 24 de ore, determinand o mobilizare a fortelor aeriene din opt tari, precum si a politiei aeriene NATO.

Este una dintre cele mai serioase amenintari ale Kremlinului impotriva Aliantei din ultimul an, daca nu din ultimul deceniu, spun oficialii NATO, citati de Financial Times.

"Aceste zboruri constituie un nivel neobisnuit de activitate in spatiul aerian european", se arata intr-un comunicat NATO.

Miercuri, opt avioane ruse, inclusiv patru bombardiere nucleare strategice TU-95 si patru avioane de realimentare, au fost detectate zburand dinspre Rusia deasupra Marii Norvegiei.

Sase dintre ele s-au intors, dar doua bombardiere si-au continua zborul spre sud, in apropierea coastei Norvegiei si au fost urmarite de catre Fortele Aeriene Regale Norvegiene.

Cand avioanele ruse s-au intors deasupra Marii Nordului, Taifunurile RAF le-au detectat prezenta in apropierea spatiului aerian britanic. Ulterior, luptatorii portughezi au fost mobilizati atunci cand aeronavele s-au indreptat in zona Peninsulei Iberice.

"Politia aeriana" NATO a interceptat 7 avioane ale Rusiei

In acelasi timp, avioane de la Politia Aeriana NATO, cu baza in Lituania, au fost mobilizate dupa ce au identificat sapte avioane de lupta ruse.

De asemenea, avioane turce au fost trimise pentru a monitoriza doua bombardiere strategice ruse escortate de doua avioane de lupta care se apropiau de Marea Neagra.

Marti, Germania, Danemarca, Finlanda si Suedia au trimis avioane pentru a se confrunta cu un alt incident din Marea Baltica, instigat de sapte avioane ruse, identice cu cele detectate miercuri. Desi aeronavele ruse au depus un plan de zbor, si au fost folosit dispozitive de receptie, nu au comunicat cu controlorii traficului aerian care au incercat sa le contacteze, potrivit NATO.

Numarul tot mai mare de incidente aeriene cu avioane din Rusia reprezinta o ingrijorare semnificativa pentru Alianta.

In ultimul an, NATO a marit numarul avioanelor stationate in zona statelor baltice, de la 4 la 16, si a cheltuit mai mult de de 150 de milioane de euro pentru modernizarea bazelor din regiunile respective.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#NATO alerta spatiu aerian, #avioane ruse spatiu aerian european, #zboruri avioane ruse Marea Baltica , #NATO