Americanii au trimis in Romania 12 avioane de lupta Warthog (Foto)

Sambata, 04 Aprilie 2015, ora 12:40
25378 citiri
Americanii au trimis in Romania 12 avioane de lupta Warthog (Foto)
Foto: airforce-technology.com

Nu mai putin de 12 avioane A-10 Thunderbolt II "Warthog" ale US Air Force au sosit la Campia Turzii, zilele trecute, in cadrul unei operatiuni care se va intinde pe durata a 90 de zile.

In cadrul operatiunilor Atlantic Resolve, aparate de zbor romanesti si americane vor zbura impreuna deasupra Transilvaniei, informeaza Spangdahlem Air Base.

Romania va participa la operatiuni cu avioane de lupta MiG-21.

MAE rus, amenintare voalata? Romania trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO

Exercitiile au rolul de a imbunatati relatiile si cooperarea intre cele doua natiuni, inclusiv pe plan militar.

US Air Force doreste ca in acest mod sa reasigure tarile din estul Europei, "aliati si natiuni partenere", de sprijinul sau in ceea ce priveste securitatea in zona, care este o prioritate, a declarat Lt. Gen. Tom Jones, din partea US Air Force.

"Prezenta U.S. Air Force in Europa ofera sprijinul si infrastructura de care e nevoie (...) pentru a construi si aprofunda parteneriatele pe care le avem pe continent", a mai spus acesta.

Personalul care insoteste avioanele este entuziasmat sa se antreneze cu membrii fortelor aeriene din Romania, mai ales cu cele de la Campia Turzii, a declarat si Lt. Col. Steven Behmer, din partea U.S. Air Force. Astfel de operatiuni au mai avut loc si in trecut.

Guvernul a aprobat stationarea de armament si forte NATO pe teritoriul Romaniei

"Intentia noastra este sa fie clar ca SUA doresc securitatea si stabilitatea in estul Europei. Ne angajam sa ne sprijinim aliatii din cadrul NATO", a mai spus acesta.

A-10 Thunderbolt II este supranumit de militarii americani Warthog, flying gun sau Tankbuster, adica mistretul african (facocer), pistolul zburator sau distrugatorul de tancuri.

Romania -- #Warthogs have arrived | A-10s deploy to Romania for Operation Atlantic Resolve: http://goo.gl/I20Qb7

Posted by U.S. Mission to NATO on Saturday, April 4, 2015

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#avioane americani Campia Turzii, #americani misiune Campia Turzii, #americani misiune Transilvania US Air Force , #NATO