Americanii trimit o intreaga divizie de infanterie in Europa, cu tot cu tancuri

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 23:00
13837 citiri
Americanii trimit o intreaga divizie de infanterie in Europa, cu tot cu tancuri
Foto: U.S. Army

Generalul Ray Odierno, sef de stat major al armatei SUA, vrea sa trimita in Germania o intreaga divizie de infanterie, impreuna cu tancuri si alte echipamente grele, pentru a face fata amenintarii crescande reprezentate de Rusia.

Generalul a declarat ca intreaga Divizie a 4-a Infanterie din Colorado va fi desemnata ca "forta aliniata regional pentru Europa", astfel ca toti militarii, tancurile, elicopterele si specialistii diviziei vor fi detasati tot mai des in Europa, pentru exercitii militare.

Fotografia zilei: Un distrugator american trage cu munitie de razboi in Marea Neagra

"Vom putea astfel sa chemam repede intariri, daca vom fi nevoiti sa consolidam fortele NATO. Speram ca rusii nu vor declansa o criza, dar trebuie sa fim intotdeauna pregatiti.

Trebuie sa gasim modalitati de a ne sprijini fortele cele mai inaintate", a declarat Ray Odierno, intr-un inteviu pentru Wall Steet Journal, citat de Newsmax.

Comandantul civil al Fortelor aeriene americane: Rusia, "cea mai mare amenintare" la adresa SUA

Planul urmeaza sa fie implementat in urmatorii doi ani si le va permite expertilor diviziei sa se concentreze strict pe amenintarea venita din Rusia.

Mai mult, prezenta tancurilor si masinilor de lupta ale diviziei (10.000-20.000 militari) in Europa le va permite americanilor sa-si mute trupele mult mai repede, pentru a veni in ajutorul tarilor NATO.

In clipa de fata, o brigada (3.000-5.000 militari) din statul american Georgia functioneaza ca forta rotationala in Europa.

Rusia: Daca Romania se uneste cu Moldova, punem si noi umarul la independenta Transnistriei

Seful Statului Major al Armatei SUA s-a declarat ingrijorat de faptul ca in urmatorii doi ani armata va renunta la 40.000 de oameni, in conditiile in care amenintarea Rusiei este in crestere, iar fortele NATO sunt imprastiate de-a lungul flancului estic.

"Sunt foarte ingrijorat in legatura cu numarul fortelor noastre - nu putem scadea sub 450.000 de oameni. Daca o facem, trebuie sa renuntam la ceva. Nu ne vom putea onora si angajamentele din Orientul Mijlociu, plus cele din Europa, plus cele din Coreea si din Pacific. Vom fi nevoiti sa renuntam la ceva", a spus generalul.

General american: Rusia, cea mai mare amenintare pentru existenta SUA

Interventia sa vine la scurt timp dupa ce generalul Joseph Dunford, nominalizat pentru functia de sef al statului major reunit, cel mai inalt consilier militar al presedintelui, a declarat ca Rusia reprezinta cea mai mare amenintare pentru existenta SUA.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#divizie americana Europa, #divizie SUA Europa, #divizie infanterie Colorado , #NATO