Camera Reprezentantilor din SUA recunoaste oficial rolul cheie jucat de Romania in cadrul NATO

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 08:30
4111 citiri
Camera Reprezentantilor din SUA recunoaste oficial rolul cheie jucat de Romania in cadrul NATO
Foto: Facebook/Ambasada Romaniei in SUA

Camera Reprezentantilor din Statele Unite ale Americii a adoptat, la 1 decembrie, o rezolutie privind implinirea a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Statele Unite ale Americii. SUA recunosc oficial rolul cheie jucat de Romania in cadrul NATO, al comunitatii internationale si in regiune si multumesc Romaniei pentru prietenia aratata.

Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii anunta, intr-un comunicat remis Ziare.com, adoptarea de catre Camera Reprezentantilor a SUA, la data de 1 decembrie 2015, a rezolutiei prin care este mentionat rolul semnificativ al Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii in promovarea securitatii transatlantice si regionale si in incurajarea schimburilor comerciale si culturale, precum si in dezvoltarea oportunitatilor de investitii si comert.

Ambasadorul SUA in Romania, de Ziua Nationala: M-ati impresionat (Video)

Textul subliniaza angajamentul substantial pe care Romania il are in cadrul NATO, precum si rolul cheie ca aliat in Alianta Nord Atlantica prin intermediul bazei Deveselu, un reper important al apararii impotriva rachetelor balistice, atat pentru Europa, cat si pentru Statele Unite. Rezolutia evoca si importanta cooperarii romano-americane la baza aeriana Mihail Kogalniceanu, precum si rolul participarii Romaniei la exercitiile de instruire militara organizate de NATO.

Documentul face referire la parcursul Romaniei, in ultimii 25 de ani, in directia promovarii stabilitatii, securitatii si a principiilor democratice in Europa Centrala si de Est, Balcanii de Vest si regiunea Marii Negre.

Rezolutia evidentiaza angajamentul Romaniei alaturi de comunitatea internationala in efortul de combatere a terorismului la nivel mondial, in Afganistan si Irak.

De asemenea, rezolutia scoate in evidenta rolul important jucat de comunitatea romano-americana in crearea unui parteneriat puternic si de durata intre cele doua tari, continuand sa fie angajata in extinderea si consolidarea relatiilor dintre Romania si Statele Unite.

Rezolutia adoptata de Camera Reprezentantilor a SUA face parte din seria demersurilor realizate de Ambasada Romaniei la Washington pentru a celebra implinirea a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Statele Unite ale Americii.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#rezolutie Camera Reprezentantilor Romania, #rezolutie relatie SUA Romania , #NATO