Ziare.com

Cel mai mare exercitiu de comunicatii si informatica al NATO va avea loc in Romania

Vineri, 17 Mai 2019, ora 18:05

   

Cel mai mare exercitiu de comunicatii si informatica al NATO va avea loc in Romania
Steadfast Cobalt 2019, cel mai mare exercitiu de comunicatii si informatica de la nivelul Aliantei Nord-Atlantice, se va desfasura, in perioada 19 mai - 2 iunie, la sediul Centrului 48 comunicatii si informatica strategice, de la Otopeni.

Exercitiul, la care participa peste 1200 militari romani si straini din 35 de structuri din domeniul sistemelor de comunicatii si informatica ale NATO (CIS), are ca scop testarea, verificarea si validarea interoperabilitatii sistemului C4ISR (Comanda Control Comunicatii Informatica Informatii Supraveghere si Cercetare).

Steadfast Cobalt 2019 a fost planificat de Comandamentul Fortelor Aliate din Europa si va fi condus de comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner.

Exercitiul isi propune instruirea in comun pentru acordarea suportului multinational in operatiile desfasurate de NATO si exersarea procedurilor standard necesare atingerii interoperabilitatii resurselor umane si tehnice.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Steadfast Cobalt 2019
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1399 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor