NATO confirma: Baza din Afganistan, lovita de rachete - unde se afla Ponta

Luni, 30 Iunie 2014, ora 21:16
4584 citiri
NATO confirma: Baza din Afganistan, lovita de rachete - unde se afla Ponta
Foto: Arhiva

Un oficial NATO a confirmat, luni, atacul asupra bazei militare romanesti din Kandahar, Afganistan, precizand ca premierul Victor Ponta se afla in apropierea locului in care a cazut racheta, dar nu in imediata vecinatate, astfel incat sa poata fi ranit.

Sergentul Vin Stevens, reprezentant al ISAF Joint Command (Comanda Reunita a fortelor NATO in Afganistan), a confirmat pentru Adevarul faptul ca o racheta a lovit baza din Kandahar.

"Putem confirma ca o racheta a lovit ieri aeroportul din Kandahar. Nu au existat victime. Premierul roman se afla in tabara din Kandahar la acel moment, desi nu se afla in imediata vecinatate a locului unde a cazut racheta, adica nu se afla in zona unde cineva ar fi putut fi ranit. Procedura standard a fost aplicata", a declarat acesta.

Ponta si mai multi civili, adapostiti in buncar

Baza romaneasca din Kandahar a fost atacata cu rachete, duminica, iar premierul Victor Ponta, aflat in vizita la militarii nostri, a fost adapostit intr-un buncar, alaturi de alti civili.

Potrivit televiziunilor de stiri, baza militara a Romaniei din Afganistan a fost atacata de rachete, in jurul pranzului, iar alarma a inceput sa sune, astfel ca toti civilii au fost urcati in masini blindate si dusi la adapost. Dupa cateva zeci de minute, alarma a incetat, iar oamenii au iesit din buncar.

Baza romaneasca din Afganistan, atacata cu rachete - Ponta, adapostit in buncar UPDATE

Printre oficialii romani care au fost dusi la adapost se numara si vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa. De asemenea, si jurnalistii au fost dusi in buncar.

"Cand a sunat alarma, am crezut ca e o gluma, un exercitiu. Cand i-am vazut pe militari, mi-am dat sema ca nu e o gluma si am fost foarte disciplinat. Dincolo de primul moment de uimire, am fost foarte disciplinat", a spus premierul Victor Ponta, la scurt timp dupa incident.

Ponta, despre atacul din Afganistan: Am crezut ca e o gluma. Hai la avion! Mai avem avion?

Acesta a declarat ca "nu a fost nimic special", doar ca nu a apucat sa stea mai mult de vorba la masa, impreuna cu militarii, fiind evacuat rapid si dus intr-un buncar, impreuna cu ceilalti civili din baza romaneasca din Kandahar. In plus, Ponta a afirmat ca alarma "a dat mai multa culoare" evenimentului de incepere a retragerii trupelor romanesti din Afganistan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta atac Afganistan, #Ponta atac baza Afganistan, #oficial NATO Ponta Afganistan , #NATO