NATO reactioneaza prompt dupa amenintarile Rusiei: Vom apara Romania! (Video)

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 21:04
17151 citiri
NATO reactioneaza prompt dupa amenintarile Rusiei: Vom apara Romania! (Video)
Foto: NATO

Alianta Nord-Atlantica respinge acuzatiile Rusiei privind suplimentarea capacitatilor militare, dand asigurari ca Romania este partener de incredere care va fi aparat de NATO, potrivit unui comunicat oficial.

"Romania este un partener de incredere in cadrul NATO, iar NATO isi apara toti aliatii de orice amenintare", a reactionat Carmen Romero, un purtator de cuvant al NATO.

"Oficiali rusi continua sa faca afirmatii provocatoare, care sunt lipsite de fundament, inadecvate si care nu contribuie la stabilitatea si predictibilitatea in Europa", a subliniat Romero.

"Prin actiunile agresive in Ucraina, Moscova a incalcat legislatia internationala si angajamentele asumate prin Tratatul fondator NATO-Rusia. NATO este o alianta defensiva si continua sa actioneze in conformitate totala cu angajamentele asumate prin Tratatul fondator NATO-Rusia", a subliniat Carmen Romero.

Rusia a amenintat din nou voalat Romania

Aleksandr Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, a spus miercuri ca planurile Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare din Romania sunt "conflictuale", considerand ca Bucurestiul "sacrifica stabilitatea regionala de dragul strategilor" din alte parti ale lumii.

Rusia: Bucurestiul sacrifica stabilitatea regionala de dragul SUA

"Practic, este vorba de o transformare etapizata a acestei tari intr-un pivot de sustinere pentru NATO si SUA aproape de frontierele Rusiei. Noi am comentat in mod repetat masurile luate de state membre NATO, observand atitudinea conflictuala si evidentiind caracterul inadecvat si redundant, atat din punct de vedere militar, cat si financiar", a spus Lukasevici, citat de agentia Sputnik.

In opinia oficialului rus, Romania sacrifica securitatea regionala prin decizia de suplimentare a efectivelor NATO. "Exista tendinta de a trage concluzia ca actualele autoritati din Romania, de dragul cresterii importantei in ochii strategilor din alte parti ale lumii, sunt dispuse sa sacrifice mentinerea stabilitatii in regiunea Marii Negre pentru ratiuni tactice", a spus Lukasevici.

In urma cu cateva zile, Lukasevici afirma ca Romania trebuie sa fie constienta de "responsabilitatea" si de "consecintele" suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul sau, catalogand drept "periculoase" actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

MAE rus, amenintare voalata? Romania trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#NATO Romania Rusia, #NATO amenintari Rusia Romania , #NATO