NATO: Rusia va ramane izolata pana cand va intelege sa respecte cateva reguli

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 21:50
2874 citiri
NATO: Rusia va ramane izolata pana cand va intelege sa respecte cateva reguli
Foto: NATO

Rusia va ramane izolata pana cand va invata sa respecte suveranitatea altor tari, anunta Alexander Vershbow, adjunctul secretarului general al NATO, precizand ca nu sunt suficiente colaborarile punctuale pe care Moscova le-a avut cu Aianta Nord Atlantica.

"Obiectivul nostru pe termen lung ramane, in continuare, acela de a incuraja Rusia sa actioneze responsabil si sa doreasca sa coopereze alaturi de comunitatea internationala pentru rezolvarea problemelor comune", a aratat reprezentantul NATO, informeaza Interfax.

Vershbow a aratat ca un prim pas in acest scop ar fi acela de a respecta suveranitatea altor tari, inclusiv dreptul acestora de a-si alege propriul destin, "chiar daca Rusia nu este de acord cu alegerile facute de tarile respective".

Oficialul NATO a spus clar ca pana cand nu va intelege sa respecte aceste reguli de baza "Rusia va ramane izolata".

NATO raspunde Rusiei, dupa comentariile privind scutul de la Deveselu

"Desi putem indica mai multe puncte luminose in cooperarea pe care NATO a avut-o pana acum cu Rusia, per total astazi tabloul este foarte sumbru", a mai aratat Vershbow. Printre momentele de colaborare intre cele doua parti, el a reamintit de instaurarea pacii in Balcani si lupta impotriva terorismului si impotriva proliferarii inarmarii.

Rusia raspunde NATO, dupa ce a anuntat ca poate trimite trupe oriunde

In schimb, Vershbow considera ca Rusia, prin actiunile impotriva Ucrainei, a ales calea agresiunii si a confrutnarii, nu pe cea a cooperarii.

Oficialul NATO a facut aceste declaratii la Seul, in cadrul Forumului Initiativa pentru Pace si Cooperare in Asia de Nord-Est.

Pe fondul crizei din Ucraina, NATO a crescut semnificativ activitatea la granitele sale estice si si-a anuntat intentia de a crea o forta foarte mobila de raspuns, rotativa, in Estul Europei.

Rusia a reactionat, oficialii de la Moscova spunand ca astfel de actiuni reprezinta o provocare. In replica, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a spus ca Alianta Nord-Atlantica poate trimite trupe oriunde doreste. Nu va interveni insa militar in Ucraina, deoarece tara nu face parte din Alianta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#NATO Rusia Ucraina, #oficial NATO despre Rusia , #NATO