Trei nave militare NATO au acostat in Portul Constanta

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 09:34
4026 citiri
Trei nave militare NATO au acostat in Portul Constanta
Foto: Wikipedia

Trei nave NATO au facut escala in acest weekend in Portul Constanta, iar de luni vor reincepe exercitiile militare din Marea Neagra.

Fregatele HMCS Toronto din Canada, ESPS Almirante Juan de Burbon din Spania si Regele Ferdinand din Romania au ajuns, vineri, in tara noastra, informeaza Observator.ro.

Ele vor stationa in Portul Constanta pana luni, cand vor pleca sa continue exercitiile de antrenament din Marea Neagra, la care vor mai participa fregatele Drazki (Bulgaria) si Marasesti (Romania), precum si doua avioane MIG 21 LANCER ale Fortelor Aeriene Romane.

Provocari in Marea Neagra: Un avion militar rus a survolat o fregata canadiana

Fregata HCMS Toronto a fost implicata intr-un scandal international, dupa ce un avion militar rus a survolat-o la mica altitudine in aceasta saptamana.

"Chiar daca avionul fortelor militare ruse care a survolat NCMS Toronto n-a reprezentat nicio amenintare la adresa vasului canadian, masurile luate de Rusia sunt o provocare inutila si au capacitatea de a creste tensiunile", a aratat ministrul canadian al Apararii, Rob Nicholson.

Marea Neagra s-a aglomerat in ultimele luni, cand NATO si tarile care au iesire la mare si-au detasat navele aici. Miscarile au loc pe fondul crizei din Ucraina.

Patru nave NATO patrund in Marea Neagra

Potrivit Conventiei de la Montreux din 1936, vasele de razboi care nu apartin statelor ce au iesire la Marea Neagra nu pot sta mai mult de 21 de zile.

Exercitii militare in Marea Neagra

In perioada 8-10 septembrie a avut loc exercitiul militar Sea Breeze in Marea Neagra, la care au participat nave si avioane de lupta din Canada, Georgia, Romania, Spania, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, printre care si fregata Toronto.

"In cadrul SEA BREEZE 2014 au fost exersate exercitii de apararea antiaeriana, lupta impotriva navelor de suprafata, lupta antisubmarin, operatii de interdictie maritima. Aceste exercitii au rolul de a intari interoperabilitatea si cooperarea intre fortele navale aliate si partenere", au precizat reprezentantii Fortelor Navale Romane.

Corveta Cam. Eustatiu Sebastian, care a participat la acest exercitiu, a acostat, joi, in portul militar Mangalia. Nava a fost integrata in grupul naval condus de USS ROSS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#nava razboi Romania, #nava razboi NATO Romania, #nava razboi Marea Neagra , #NATO