Ziare.com

O nava militara romaneasca participa la o misiune internationala in Marea Neagra sub steagul NATO

Joi, 11 Iulie 2019, ora 21:45

   

O nava militara romaneasca participa la o misiune internationala in Marea Neagra sub steagul NATO
O nava militara romaneasca va participa, pana la sfarsitul lunii iulie, la o misiune internationala in Marea Neagra, sub stindard NATO, dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" urmand sa faca jonctiunea in largul coastelor Bulgariei, cu navele din gruparea navala de lupta impotriva minelor SNMCMG-2.

Potrivit unui comunicat al Fortelor Navale, pe data de 11 iulie, o nava militara romaneasca a plecat din portul Constanta, pentru a executa misiuni sub stindard NATO in Marea Neagra, pana la sfarsitul lunii iulie.

Dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu", cu un echipaj alcatuit din 78 de marinari, va face jonctiunea, in largul coastelor Bulgariei, cu navele din gruparea navala de lupta impotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care are in compunere navele ITS "Grecale" (Italia), FS "Orion" (Franta), ITS "Numana" (Italia) si TCG "Enez" (Turcia).

Cele cinci nave ale SNMCMG-2, printre care si dragorul romanesc, au planificate activitati de instruire specifice, in apele internationale ale Marii Negre, dar vor participa si la Exercitiul multinational "Breeze 19", organizat de Fortele Navale Bulgare si vor face doua escale in portul Varna, prima in perioada 12-16 iulie, iar cea de-a doua in perioada 19-22 iulie.

Marina Militara Romana participa la exercitiul organizat de partenerii bulgari cu doua nave, Dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" si Fregata "Regele Ferdinand", nava care se afla sub comanda unei alte grupari navale NATO (SNMG-2), grupare ce opereaza in Marea Neagra in aceasta luna.

"Contextul complicat de securitate din regiunea Marii Negre, adus in atentia publica internationala, mai ales, dupa anexarea ilegala a Peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa, a generat luarea unor masuri adecvate de catre NATO, pentru asigurarea securitatii statelor membre ale Aliantei, riverane la Marea Neagra, precum si pentru descurajarea activitatilor care contravin legislatiei internationale cu privire la Dreptul Maritim International si cu Dreptul Conflictelor Armate.

Fortele Navale Romane contribuie cu militari si cu platforme navale de lupta la actiunile pe care NATO si tarile partenere din regiune le desfasoara in bazinul vestic al Marii Negre", se arata in comunicatul Fortelor Navale.

Astfel, doua nave militare romanesti, corveta "Contraamiral Eustatiu Sebastian" si nava purtatoare de rachete "Lastunul", au plecat din portul Mangalia, la sfarsitul lunii iunie, pentru a participa la Exercitiul multinational Sea Breeze 19, organizat de fortele navale ale SUA si al Ucrainei, in raioane maritime din largul coastelor ucrainene, iar fregata "Regele Ferdinand" a fost integrata in gruparea navala permanenta SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), la inceputul lunii iulie, pentru o perioada de trei saptamani.

"Activitatile desfasurate de navele militare romanesti in bazinul Marii Negre fac parte din Hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii referitoare la intrebuintarea fortelor Armatei Romaniei la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2019", a precizat sursa citata.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1821 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Atentie la oile romanesti, ca au mai scufundat un crucisator rusesc

in batalia de la Bosfor !

 

De unde se poate cumpara steagul NATO? Cit costa?

...

 

Dragoarele astea

sunt mai batrane decat Marea Neagra . 78 de persoane pe cutia aia de conserve ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor