Revizuire a politicii nucleare a NATO, din cauza Rusiei

Joi, 25 Iunie 2015, ora 19:29
4868 citiri
Revizuire a politicii nucleare a NATO, din cauza Rusiei
Foto: Ziare.com

NATO si-ar putea revizui politica privind armele nucleare, pe masura ce atitudinea fata de Rusia se inaspreste.

Intr-un ecou al Razboiului Rece, NATO se pregateste de reevaluarea strategiei sale privind armele nucleare, in raspuns la cresterea tensiunilor cu Rusia pe tema Ucrainei, au informat surse din cadrul Aliantei, citate de The Guardian.

O actualizare a politicii nucleare a NATO ar insemna o escaladare in schimburile represaliilor cu Rusia, de cand criza ucrainena a izbucnit, anul trecut.

Exprimandu-si ingrijorarea cu privire la anuntul facut de presedintele Vladimir Putin, saptamana trecuta, ca Rusia va cumpara 40 de noi rachete balistice intercontinentale, oficialii NATO au spus de asemenea ca exista o stare de ingrijorare si cu privire la retorica rusa pe tema armelor nucleare si masura in care asemenea arme sunt implicate in exercitii militare.

Putin baga spaima in toata lumea: Zeci de noi rachete super performante pentru fortele nucleare ruse

"Exista o ingrijorare reala cu privire la felul in care Rusia aminteste public despre chestiunile nucleare, astfel incat exista destul de multe deliberari in alianta in legatura cu (armele) nucleare, insa se desfasoara foarte incet si deliberat. Trebuie sa verificam unde suntem", a spus un diplomat NATO.

Seful NATO acuza Rusia de "zdranganit nuclear de sabii": E periculos!

Subiectul este discutat in cadrul unei intalniri ministeriale NATO care a inceput la Bruxelles, miercuri. De la apogeul Razboiului Rece, SUA si Rusia si-au redus arsenalurile nucleare, insa Rusia inca are 1.582 de focoase nuclsare in 515 rachete si bombardiere, in timp ce SUA au 1.597 in 785 de rachete si bombardiere.

Avertismentul NATO privind Ucraina: Vor reincepe luptele

Secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg a spus, la o conferinta de presa care a avut loc miercuri, ca problema nucleara este una serioasa si ca trebuie tratata cu atentie.

"Activitatile nucleare, investitiile Rusiei in noi capacitati nucleare si exercitiile Rusiei din domeniul nucleare fac parte din imaginea globala unde vedem o Rusie mai hotarata", a precizat seful NATO.

Oficial american: SUA nu iau in calcul reinstalarea de arme nucleare in Europa

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#NATO politici nucleare, #NATO Rusia politici nucleare , #NATO