Rusia ataca Romania, NATO raspunde printr-o ironie pe Twitter

Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 22:02
34027 citiri
Rusia ataca Romania, NATO raspunde printr-o ironie pe Twitter
Foto: Jay Janzen/Twitter

Un purtator de cuvant NATO, locotenent-colonelul Jay Janzen, i-a raspuns miercuri printr-o "lectie de geografie" ironica, pe Twitter, unui purtator de cuvant al diplomatiei ruse care cataloga "provocatoare" mobilizarea unor trupe ale Aliantei Nord-Atlantice in Romania.

"Rusia afirma ca exercitiile defensive din Romania sunt 'provocatoare'", a scris el, postand o harta, in care arata ca Romania si Rusia se afla la 1.000 de kilometri distanta.

"Folosesc aceeasi harta?", adauga el, ironic.

De cand a fost postat pe Twitter, saptamana trecuta, mesajul a fost repostat de sute ori.

NATO reactioneaza prompt dupa amenintarile Rusiei: Vom apara Romania! (Video)

De asemenea, toate mesajele postate pe Twitter de Janzen de pe 9 aprilie pana astazi sunt adresate liderilor de la Kremlin, fie ca este vorba despre atitudinea rusilor la adresa moldovenilor, a Tarilor Baltice sau a lipsei de reactie fata de exercitiile Coreei de Nord.

Planurile Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare din Romania sunt "provocatoare", a declarat miercuri Aleksandr Lukasevici, un purtator de cuvant al Ministerului rus de Externe, apreciind ca Bucurestiul "sacrifica stabilitatea regionala de dragul strategilor" din alte parti ale lumii.

Rusia: Bucurestiul sacrifica stabilitatea regionala de dragul SUA

Dupa anexarea Crimeei de catre Moscova, anul trecut, liderii Aliantei Nord-Atlantice au aprobat planuri de consolidare a apararii Europei de Est si crearea unei forte de reaztie ultrarapida de 5.000 de oameni.

NATO a efectuat saptamana trecuta primele exercitii ale acestei forte de reactie rapida, la care au participat cel putin 1.500 de militari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#NATO ironii Rusia atac Romania, #NATO Rusia Romania harta distanta , #NATO