Seful NATO: Ne trebuie un nou plan de aparare in fata Rusiei

Duminica, 03 August 2014, ora 18:30
4426 citiri
Seful NATO: Ne trebuie un nou plan de aparare in fata Rusiei

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca alianta trebuie sa conceapa un nou plan de aparare, ca raspuns la "agresiunea Rusiei" impotriva Ucrainei.

De asemenea, Rasmussen le-a cerut statelor membre NATO sa isi majoreze bugetele in domeniul apararii, relateaza Business Standard, care citeaza AFP.

Seful NATO a precizat, intr-un interviu acordat publicatiei franceze Midi Libre, ca "agresiunea Rusiei a fost un avertisment si a creat o noua problema de securitate in Europa".

"Vom spori exercitiile militare si vom pregati noi planuri de aparare. Voi incuraja statele NATO sa isi majoreze investitiile din domeniul apararii. Pe parcursul ultimilor cinci ani, Rusia si-a majorat investitiile in aparare cu 50%, iar tarile NATO si le-au redus cu o medie de 20%", a afirmat Rasmussen.

Acesta a spus ca este de acord cu declaratiile premierului britanic David Cameron, care a subliniat ca NATO trebuie sa regandeasca relatiile pe termen lung cu Rusia si sa isi imbunatateasca abilitatea de a raspunde rapid unui eventual atac.

Seful Aliantei Nord-Atlantice a mentionat, de asemenea, ca Rusia considera NATO un dusman. "Regret acest lucru, pentru ca trebuie sa dezvoltam o cooperare prolifica intre Vest si Rusia. Dar acum trebuie sa ne adaptam acestei noi situatii", a declarat Rasmussen.

Cameron: NATO trebuie sa inarmeze estul Europei, pentru a rezista Rusiei

Cameron: Daca nu actionam, Rusia va destabiliza si alte tari, precum Romania (Video)

Intr-o scrisoare adresata liderilor NATO inaintea summit-ului de luna viitoare, prim-ministrul britanic David Cameron a afirmat cu fermitate ca "NATO trebuie sa desfasoare arme in Europa de Est pentru a combate amenintarea Rusiei".

NATO trebuie sa demonstreze Rusiei ca stie ce "inseamna afacerile" prin efectuarea mai multor exercitii militare si deplasarea a mai multor arme pentru a proteja granitele estice ale Europei, a spus David Cameron.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#NATO Rusia, #NATO plan aparare Rusia, #NATO amenintare Rusia , #NATO