Unitati NATO, trimise in Romania si alte cinci tari est-europene

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 17:39
5769 citiri
Unitati NATO, trimise in Romania si alte cinci tari est-europene
Foto: NATO

Mici unitati NATO vor fi detasate in sase tari din estul Europei, printre care si Romania, pentru a ajuta la coordonarea trupelor stabilite acolo in semn de raspuns la actiunile Rusiei din Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus ca unitatile din Romania, Bulgaria, Polonia si tarile baltice vor fi primele de acest fel din aceste tari membre ale Aliantei, relateaza agentia Associated Press.

NATO va construi un centru de comanda in Romania chiar in acest an

Ministrii de Externe din cele 28 de state membre NATO vor discuta despre capacitatea totala a fortei militare, care poate sa reactioneze rapid in orice punct fierbinte al Europei, la intalnirea din 5 februarie.

Stoltenberg a transmis ca tarile responsabile pentru asigurarea miilor de trupe ar trebui sa fie cunoscute saptamana viitoare.

"Vor planui, vor organiza exercitii, vor furniza unele elemente cheie de comanda pentru intariri", a spus secretarul general al NATO, despre unitatile ce urmeaza sa fie detasate in Romania si in celelalte cinci tari.

Strategia NATO pentru lupta cu Putin si Statul Islamic. Ce spune Nuland despre Romania si coruptie

Fortele NATO au organizat circa 200 de exercitii militare in anul 2014, iar Stoltenberg a promis ca acestea vor continua, pe masura ce Alianta se adapteaza la prezenta crescuta a avioanelor militare ale Rusiei pe cerul Europei. Doar in anul 2014 au fost interceptate mai mult de 400 de aeronave rusesti.

Avioanele britanice de lupta au interceptat bombardiere rusesti deasupra Canalului Mancii, miercuri, potrivit unui anunt facut joi de Ministerul britanic al Apararii. Avioanele de lupta Typhoon au interceptat doua avioane rusesti Tupolev Tu-95, de raza lunga, care au zburat in apropierea spatiului aerian al Regatului Unit, se arata intr-un document al Ministerului.

Ingrijorare la Moscova: Sub sloganul amenintarii ruse, NATO se intareste in Romania

Secretarul general al NATO a mai avertizat ca Rusia a continuat sa-si intareasca armata, pe masura ce aliatii europeni ai NATO si-au redus din nou, anul trecut, bugetele destinate Apararii: "In ciuda crizei economice, in ciuda problemelor financiare cu care se confrunta, Rusia inca acorda prioritate alocarilor bugetare pentru armata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#unitati NATO Romania, #NATO militari Europa, #NATO Rusia , #NATO