Top 5 tari cu cea mai buna reputatie

Miercuri, 03 August 2016, ora 10:49
10429 citiri
Top 5 tari cu cea mai buna reputatie
Foto: Arhiva/Pixabay

Tarile cu cea mai buna reputatie la nivel mondial sunt, in ordine, Suedia, Canada, Elvetia, Australia si Norvegia, arata un studiu recent.

Ce cred oamenii despre o tara poate influenta totul, de la politica externa pana la investitiile straine, turism sau imigratie, arata BBC.

In cadrul studiului realizat de Reputation Institute au fost luati in considerare 16 factori, cum ar fi daca tara in cauza este sau nu o zona frumoasa si sigura pentru a fi vizitata, daca locuitorii ei sunt prietenosi si primesc cu caldura strainii, daca guvernul este eficient.

Suedia, aflata pe primul loc in acest clasament, reusind sa detroneze Canada, premianta de anul trecut, a obtinut punctaje mari atat in ceea ce priveste siguranta, dar si pitorescul locului.

Locuitorii sai se declara calzi cu strainii, desi nu aceasta e si prima impresie a celor veniti de pe alte meleaguri. Asta se schimba insa pe masura ce interactiunile cu suedezii se inmultesc. E adevarat, insa, ca suedezii formeaza un popor care iubeste intimitatea si spatiul personal.

Cei mai multi expati locuiesc in Stockholm, unde engleza este vorbita destul de des. Un punct forte al tarii este sistemul de transport in comun, vast, eficient si deloc scump.

La capitolul puncte mai putin tari poate fi trecut pretul mare al unor produse. Localnicii se plang mai ales de pretul piperat al bauturilor alcoolice. Un cocteil, de exemplu, costa 130 de coroane, adica aproape 14 euro.

Canada, aflata pe locul doi, o tara care primeste cu bratele deschise refugiatii din Siria, este una dintre cele mai sigure tari din lume. E o tara in care este foarte important respectul reciproc si multiculturalismul, afirma chiar canadienii.

Desi orase ca Vancouver si Toronto sunt scumpe, chiar la nivel mondial, Canada, in general, este o tara unde majoritatea lucrurilor pot fi cumparate la un pret convenabil.

Elvetia exceleaza la capitolul frumusete, dar si locuitori prietenosi. E o tara bogata, cu locuitori prosperi, ospitaliera. 20% dintre elvetieni sunt expati, iar turismul este bine dezvoltat.

Desi Elvetia are renumele uneia dintre cele mai scumpe tari din lume, un salariu castigat in aceasta tara permite un trai bun.

Australia e un taram al pacii, sigurantei si securitatii. Sunt interzise armele si rare sunt astfel de atacuri. E o tara in care oamenii iubesc natura, animalele si fac multe pentru conservarea lor. Inutil de spus ca sunt extrem de prietenosi cu strainii.

Melbourne este cotat ca fiind unul dintre orasele cu cele mai bune preturi, indiferent de serviciile oferite. Foarte laudat este sistemul de transport in comun, care acopera atat orasul, cat si suburbiile. In afara de Melbourne, expatii aleg si Perth sau Sydney.

Per total, Australia e o tara unde se poate trai cu bani nu foarte multi. Cat despre serviciile medicale, acestea sunt de buna calitate, iar locuitorii si le permit.

Norvegia, tara aflata pe locul cinci, e considerata de asemenea o tara sigura, cu oameni prietenosi, care cred sincer in egalitatea dintre sexe, o tara bogata, unde expatii se integreaza usor. Localnicii nu prea fac diferenta intre norvegienii nascuti in granitele tarii si cei veniti de peste hotare.

In Norvegia, oamenii petrec mare parte din timp afara: schiaza iarna, fac drumetii vara. Mare parte din populatie e foarte activa din punct de vedere fizic, adesea companiile oferind angajatilor abonamente gratuite la sala.

Multi nu-si permit insa sa manance la restaurant de cateva ori pe saptamana, asa cum e posibil in alte tari.

Citeste si Cele mai bune tari in care sa fii mama.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#tari cea mai buna reputatie, #tari reputatie top, #tari reputatie clasament, #tari locuitori prietenosi, #tari sigure top , #Norvegia