Norvegia: Condamnat pentru ca a lovit un solicitant de azil, numai bun pentru Ministerul Justitiei

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 09:40
3162 citiri
Norvegia: Condamnat pentru ca a lovit un solicitant de azil, numai bun pentru Ministerul Justitiei
Foto: Facebook/Per Sandberg

Deja ministru al Pescuitului si membru al Partidului Progresului (FrP), o platforma anti-imigrare, Per Sandberg va ocupa functia de ministru interimar al Justitiei, fapt care i-a facut pe utilizatorii de social media sa noteze, ironic, ca un cazier care te impiedica sa lucrezi ca gardian in puscarii te recomanda pentru a fi ministru al Justitiei.

Actiunile lui Sandberg, in varsta de 58 de ani, perceput ca apropiat de aripa populista a FrP, au dat deseori titluri de presa, noteaza AFP.

In 1997, a primit o amenda de 3.000 de coroane (aproximativ 400 de euro), pentru ca a lovit un solicitant de azil din fosta Iugoslavie, la o petrecere.

"Nu imi amintesc cine a inceput, dar lovitura de cap a venit ca un reflex si dupa asta s-a terminat", nota politicianul in 2013, in memoriile pe care le-a scris.

Ironiile au inceput sa curga pe platformele de social media.

"E putin ciudat sa ai un ministru al Justitiei cu un asemenea trecut, care l-ar fi impiedicat sa lucreze in politie sau ca gardian intr-o inchisoare", a scris un utilizator de Twitter.

"Vesti bune! Daca ai fost vreodata condamnat pentru violenta impotriva unui solicitant de azil, atunci FrP are o slujba pentru tine, ca ministru al Justitiei si Imigratiei", a notat un alt utilizator.

Ministrul norvegian al Justitiei, Sylvi Listhaug, care facea obiectul unei motiuni de cenzura depuse de Opozitie in urma unei postari controversate pe Facebook, si-a anuntat, marti, demisia.

Listhaug a facut acest anunt prin intermediul unei postari pe Facebook. Ea a mentionat ca nu "poate permite" ca Partidul Progresului, din care face parte, sa-si piarda influenta.

Pe 9 martie, Listhaug a scris despre Partidul Laburist, pe Facebook, ca aceasta formatiune considera ca "drepturile teroristilor sunt mai importante decat securitatea natiunii", acuzatie lansata dupa ce a fost respinsa o masura a ministrului Justitiei ce viza posibilitatea retragerii cetateniei norvegiane jihadistilor, fara a recurge la un judecator.

Postarea, care a provocat emotie in randul supravietuitorilor masacrului din insula Utoya din 2011 si a pus-o in incurcatura pe sefa Guvernului Norvegiei, Erna Solberg, a fost retrasa miercurea trecuta de pe Facebook.

In 22 iulie 2011, extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, care a fost si el un timp membru al FrP, a ucis 77 de persoane intr-un dublu atac: impotriva sediului Guvernului din Oslo, condus in acea vreme de Jens Stoltenberg (Partidul Laburist), in prezent secretar general al NATO, si impotriva participantilor la scoala de vara a Partidului Laburist, pe insula Utoya.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Norvegia azil justitie , #Norvegia