De ce nu a oprit Facebook mai repede transmisia in direct a masacrului din Noua Zeelanda?

Sambata, 16 Martie 2019, ora 09:08
11959 citiri
De ce nu a oprit Facebook mai repede transmisia in direct a masacrului din Noua Zeelanda?
Foto: Hepta.ro

Brenton Harrison Tarrant a transmis video pe Facebook pentru cel putin 17 minute cum ucidea zeci de oameni in cele doua moschei din Christchurch (Noua Zeelanda).

Atacuri armate cu zeci de morti la doua moschei din Noua Zeelanda

Facebook ar fi trebuit sa raporteze mai repede acest lucru politiei din Noua Zeelanda, scrie CNN Bussines, intr-un articol intitulat "Facebook spune ca isi supravegheaza platforma, dar nu a detectat un masacru transmis in direct. De ce?".

Asta in ciuda faptului ca Facebook, in mod repetat, in ultimii doi ani, a incercat sa angajeze mii de moderatori de continut si a investit in inteligenta artificiala pentru moderarea continutului.

Daca sistemele de inteligenta artificiala construite de una dintre cele mai bogate companii din lume nu pot identifica si actiona in cazul unei inregistrari care contine arme, focuri de arma si crime repetate, atunci ce pot ele identifica?, se intreaba jurnalistii.

"Ne-a alertat politia"

CNN Bussines a cerut de la Facebook mai multe informatii despre sistemele de inteligenta artificiala, daca acestea ar fi putut detecta mai rapid un astfel de videoclip.

"Politia din Noua Zeelanda ne-a alertat in cazul unui videoclip care era pe Facebook la scurt timp dupa inceperea transmisiei in direct si am eliminat rapid atat conturile Facebook si Instagram ale atacatorului, cat si videoclipul", a declarat Mia Garlick, oficial de la Facebook pentru zona Noua Zeelanda si Australia.

Facebook a refuzat sa mai faca alte comentarii cu privire la momentul exact in care a fost eliminat videoclipul.

Inregistrarea s-a viralizat

Nu doar transmisia in direct a masacrului este o problema. Inregistrarile video au inceput sa se raspandeasca pe retele sociale: Facebook, YouTube and Twitter, mai scrie CNN intr-un alt articol.

Acest lucru a ridicat noi intrebari cu privire la capacitatea companiilor de a gestiona continuturi "daunatoare" pe platformele lor.

Facebook "elimina orice lauda sau sprijin pentru crima si atactor sau atacatori, de indata ce suntem avertizati", a mai declarat Mia Garlick.

Twitter a declarat ca a suspendat un cont legat de atacator si incearca sa elimine videoclipul de pe platforma sa.

YouTube, care este detinuta de Google, elimina continutul "socant, violent si grafic" de indata ce este informat despre aceasta, potrivit unui purtator de cuvant al Google. YouTube a refuzat sa comenteze cat timp a durat eliminarea videoclipului, mai arata CNN.

Politia din Noua Zeelanda a cerut utilizatorilor de pe retele sociale sa nu mai distrubuie imaginile de de la masacrul din cele doua moschei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#atac Noua Zeelanda, #mascaru Noua Zeelanda , #Noua Zeelanda