Furtunile fac ravagii in Europa. E haos in Olanda, Belgia si Marea Britanie (Video)

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 17:59
8083 citiri
Furtunile fac ravagii in Europa. E haos in Olanda, Belgia si Marea Britanie (Video)
Foto: Arhiva Pixabay.com

Vantul a batut si cu 140 km/h joi in Olanda. In aceste conditii traficul aerian s-a suspendat temporar, iar trenurile abia daca mai circulau. Si in Bruxelles mai multi copaci prabusiti pe sinele de tramvai din cauza vantului puternic dadusera traficul peste cap. De furtuna care face ravagii in Europa n-au scapat joi nici britanicii si nici scotienii.

Institutul regal olandez de meteorologie a instituit joi cod rosu de vreme rea in sudul tarii, in portul Hook of Holland. Acolo ajunsese vantul sa sufle cu 140 km/h. Furtuna a fost insa in intreaga tara. Vantul a dezradacinat copaci si a creat haos in trafic.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam informa pe contul sau de Twitter joi ca traficul aerian se suspendase.

Si TAROM a anulat o cursa dus-intors Bucuresti-Amsterdam, dupa ce aeroportul Schiphol a fost inchis. Aeronava trebuia sa decoleze din Bucuresti la ora 08:35, intoarcerea fiind programata pentru ora 15:25.

Ulterior, conducerea aeroportului olandez a anuntat ca parte dintre curse se vor putea totusi efectua. Cu toate astea, pasagerii erau sfatuiti sa verifice online daca zborul lor s-a anulat sau nu.

Multe curse feroviare au fost de asemenea anulate in Olanda, potrivit publicatiei Independent. Trenurile care inca circulau inregistrau, de regula, intarzieri foarte mari.

Trustul de presa NOS informa ca autoritatile inchisesera cea mai mare gara din Haga de teama ca bucati din noul acoperis din sticla al acesteia sa nu fie luate de vant.

Parte dintre olandezi au postat pe Facebook filmari din regiunile afectate de furtuni.

Imagini care ilustrau puterea vantului au fost postate de olandezi si pe Tweeter.

Vremea rea a facut ravagii si in Belgia. Orasul Bruxelles era joi sub cod portocaliu de vant, la fel ca mare parte din tara. Vantul a scos copaci din pamant in oras, iar acestia au cazut pe sine de tramvai, creand mari probleme in trafic. Portul Gent a fost inchis din cauza valurilor deosebit de inalte. Cel mai rau a fost insa in sudul Belgiei, spre Liege, unde meteorologii au emis avertizare cod rosu.

In Germania, cele mai multe scoli au fost inchise joi, din cauza furtunii.

Probleme au fost si in Marea Britanie. Toate trenurile au inregistrat intarzieri si mii de pasageri au fost afectati. In sud-estul tarii, mii de locuinte au ramas fara electricitate.

Si in Scotia autoritatile i-au indemnat pe oameni sa nu plece la drum decat daca sunt nevoiti. Calatoriile sunt periculoase din cauza vanturilor foarte puternice si a ninsorilor abundente.

Citeste si despre modul in care vremea rea a creat joi mari probleme in Romania:

Iarna a pus stapanire pe Romania: Drumuri si scoli inchise, localitati fara curent, acoperisuri smulse de vant

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#furtuna Europa Olanda Germania Marea Britanie, #furtuna ianuarie 2018 Europa, #zboruri anulate curse Europa , #furtuna
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Aeroportul din Amsterdam din se numeste SCHIPHOL, nu Schipol...