Reactie dura la caricatura cu Mahomed din Charlie Hebdo: Sa fie spanzurati!

Autor: Ana Ilie
Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 08:11
8142 citiri
Reactie dura la caricatura cu Mahomed din Charlie Hebdo: Sa fie spanzurati!
Foto: Charlie Hebdo

Musulmanii pakistanezi au cerut, joi, spanzurarea caricaturistilor revistei satirice franceze Charlie Hebdo, dupa ce cel mai nou numar al publicatiei a aparut avand pe prima pagina o caricatura a profetului Mahomed.

Aproape 300 de persoane dintr-un grup religios s-au strans in orasul Lahore, purtand pancarte cu "Jos Charlie Hebdo", arata Daily Mail.

Pe un banner scria: "Desenarea caricaturii blasfemitoare a profetului Mahomed este cel mai rau act de terorism. Autorii desenului trebuie spanzurati imediat".

Caricaturistul Renald Luzier, autorul imaginii care a inflamat musulmanii pakistanezi, a subliniat, in cursul acestei saptamani, ca nu ar trebui sa existe exceptii la libertatea de expresie.

In paralel cu marsul de la Lahore, parlamentarii pakistanezi si-au pus in practica propria demonstratie de protest, dupa ce au votat o rezolutie ce condamna aparitia imaginii profetului in revista satirica.

Ministrul pentru Afaceri Religioase, Sardar Mohammad Yousuf, a spus ca parlamentarii au adoptat in unanimitate rezolutia. Aceasta a condamnat si violenta, sub orice pretext ar fi ea infaptuita.

Avertismentul Hezbollah: Noua coperta Charlie Hebdo va duce la mai mult terorism

Caricatura care i-a inflamat pe musulmani este o imagine a profetului Mohamed cu titlul "Totul este iertat". Profetul, cu o lacrima pe obraz, tine in mana sloganul-simbol al acestor zile, "Je suis Charlie".

Si organizatia libaneza Hezbollah a criticat, miercuri, noua aparitie a revistei satirice Charlie Hebdo si a avertizat ca noua caricatura cu profetul Mahomed de pe coperta, "foarte ofensatoare", va duce la mai mult "terorism si extremism".

Anterior, si gruparea terorista Statul Islamic s-a aratat revoltata de caricatura cu profetul Mahomed.

Statul Islamic, revoltat de coperta cu Mahomed a Charlie Hebdo: Un act extrem de stupid

Statul Islamic considera ca publicarea de noi caricaturi cu profetul Mahomed este un gest "extrem de stupid".

Atentate la Paris: Al Qaida in Yemen revendica atacul fratilor Kouachi

Numarul aparut miercuri al Charlie Hebdo, intr-un tiraj impresionant de cinci milioane de exemplare, a iesit la o saptamana dupa ce doi militanti islamisti au decimat redactia revistei din Paris.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Pakistan Charlie Hebdo protest, #protest spanzurare Charlie Hebdo , #Charlie Hebdo
Comentarii
Poza Alan Dala
Alan Dala
rank 5
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Treceti la munca, tovarasi !