Zi sangeroasa in Pakistan: zeci de morti, in timpul vizitei premierului britanic

Luni, 01 Iulie 2013, ora 16:01
1584 citiri
Zi sangeroasa in Pakistan: zeci de morti, in timpul vizitei premierului britanic
Foto: CNN

Doua atentate teroriste au avut loc in Pakistan, duminica, in urma carora cel putin 53 de persoane au fost ucise, iar aproape 140 au fost ranite. Incidentele s-au petrecut in timpul vizitei premierului britanic David Cameron.

Prima explozie a avut loc in orasul Hazara, o regiune cu musulmani siiti, unde un terorist sinucigas s-a aruncat in aer. Cel putin 36 de oameni au murit, iar aproximativ o suta au fost raniti, arata CNN.

Masacru intr-o tabara din Pakistan: Noua alpinisti straini, impuscati mortal

Comunitatea de siiti din Hazara s-a format din afgani stabiliti in Pakistan, iar sute de persoane din aceasta minoritate au fost ucise, in ultimul an, de grupuri extremiste din Pakistan, o tara in care musulmanii suniti sunt majoritari.

Numeroase ONG-uri au criticat dur Guvernul pakistanez pentru ca nu reuseste sa stapaneasca gruparea terorista sunita Lashkar-e-Jhangvi, care a comis multe dintre aceste atacuri, inclusiv pe cel de duminica.

Alegeri sangeroase in Pakistan - atentate soldate cu cel putin 15 morti si zeci de raniti

Al doilea atac a avut loc in apropierea orasului Peshawar, o zona slab controlata de Guvern, in care opereaza talibanii pakistanezi si alte grupari militante. Peste 40 de kilograme de explozibil au fost depozitate intr-o masina parcata, care a fost detonata in momentul in care prin zona a trecut un convoi militar. Un numar de 17 persoane au murit, in timp ce 50 au fost ranite, potrivit politistilor pakistanezi.

Zece morti intr-un atentat sinucigas de langa Consulatul SUA in Pakistan

Violentele au avut loc in contextul in care prim-ministrul britanic David Cameron a venit intr-o vizita in Pakistan si s-a intalnit cu omologul sau Nawaz Sharif, care a venit la conducere luna trecuta.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#atac terorist Pakistan, #atentate Pakistan David Cameron, #atentate Pakistan morti, #teroristi Pakistan David Cameron , #Pakistan
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Mor pakistanezii dupa englezi!...:)))