Mahmoud Abbas l-a numit "fiu de catea" pe ambasadorul american in Israel

Marti, 20 Martie 2018, ora 08:22
4493 citiri
Mahmoud Abbas l-a numit "fiu de catea" pe ambasadorul american in Israel
Foto: Arhiva Facebook/President Mahmoud Abbas

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a afirmat ca ambasadorul american in Israel, David Friedman, este un "fiu de catea", suscitand o reactie vehementa a Casei Albe, intr-un context de tensiuni sporite intre conducerea palestiniana si administratia Trump.

Mahmoud Abbas a avut aceasta iesire violenta la adresa lui David Friedman intr-un moment in care administratia Trump este posibil sa isi prezinte in curand planul de pace pentru palestinieni, comenteaza AFP.

Dupa mai multe decizii aratand, in opinia lor, orientarea pro-israeliana a administratiei Trump, palestinienii au facut cunoscut ca Statele Unite sunt descalificate din rolul lor de mediator. Stadiul relatiilor dintre americani si palestinieni ridica semne de intrebare in legatura cu viabilitatea planului.

"Ambasadorul american la Tel Aviv este un colonist si un fiu de catea", a spus Mahmoud Abbas intr-un discurs sustinut luni, la Ramallah, denuntand politica Statelor Unite in fata conflictului israeliano-palestinian.

Afirmatiile lui Abbas au antrenat o reactie vehementa din partea Casei Albe care a denuntat "insultele deplasate".

"A venit timpul pentru presedintele Abbas sa aleaga intre retorica urii si eforturile concrete pentru a imbunatati calitatea vietii poporului sau si a-l duce spre pace si prosperitate", a declarat Jason Greenblatt, emisarul presedintelui Donald Trump pentru conflictul israeliano-palestinian.

David Friedman este in cadrul administratiei Trump o figura puternic antipatizata de conducerea palestiniana.

In trecut avocat al lui Donald Trump, David Friedman si-a preluat functia in mai 2017 precedat de pozitiile sale controversate in favoarea colonizarii.

El este, de asemenea, un sustinator infocat al recunoasterii Ierusalimului drept capitala a Israelului si al relocarii ambasadei SUA in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Donald Trump a anuntat la 6 decembrie ca a decis sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a statului evreu, unde va fi mutata si ambasada SUA.

Palestinienii considera Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat la care aspira. Israelul ocupa din 1967 partea orientala a Ierusalimului, anexare nerecunoscuta vreodata de comunitatea internationala.

Citeste mai multe pe aceeasi tema:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Abbas fiu de catea ambasador SUA , #Palestina
Comentarii
Poza tata
tata
rank 5
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
....lol.....cica...."frate!.....filio de puthaaaaa!"