Ziare.com

Negocieri de pace cu Israelul: S-ar putea desfiinta Autoritatea Palestiniana?

Luni, 21 Aprilie 2014, ora 09:34

   

Negocieri de pace cu Israelul: S-ar putea desfiinta Autoritatea Palestiniana?
Palestinienii nu exclud dizolvarea Autoritatii Palestiniene in cazul esecului negocierilor de pace cu Israelul, a afirmat duminica un oficial palestinian cu rang inalt.

Echipa de negociatori palestinieni i-a adus la cunostinta mediatorului american Martin Indyk ca palestinienii ar putea decide desfiintarea Autoritatii conduse de presedintele Mahmoud Abbas pentru a trece in sarcina Israelului responsabilitatea administrarii teritoriului lor in calitate de putere ocupanta, a precizat oficialul amintit, citat de AFP.

In ultimii ani, palestinienii au mai discutat despre dizolvarea Autoritatii, creata in urma Acordurilor de la Oslo (1993) pentru a administra zonele autonome ale Teritoriilor Palestiniene. Este insa pentru prima data cand aceasta amenintare intervine in negocierile de pace israeliano-palestiniene demarate in iulie sub egida secretarului de stat american, John Kerry.

In prezent, negocierile sunt complet blocate, iar initiativa sefului diplomatiei de la Washington pare din ce in ce mai compromisa.

"Palestinienii l-au informat pe Indyk ca, in cazul in care intransigenta israeliana continua, ei au mai multe optiuni", a explicat oficialul palestinian sub acoperirea anonimatului, referindu-se la ultima intalnire dintre emisarul american si negociatorii palestinieni, desfasurata vineri.

"Mai intai, exista optiunea de a preda Natiunilor Unite cheile Autoritatii (Palestiniene) ca sa aiba grija de poporul palestinian si Statul Palestina, aflat sub ocupatie, ori Israelul sa isi asume din nou intreaga responsabilitate a ocupatiei sale", a subliniat el.

Autoritatea Palestiniana condusa de Mahmoud Abbas se confrunta in permanenta cu serioase dificultati financiare si depinde, pentru a supravietui, de ajutorul extern.

O importanta reuniune a conducerii Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) este prevazuta pentru sambata si duminica la Ramallah cu scopul de a discuta despre procesul de pace si diversele optiuni aflate pe masa in cazul esecului initiativei Kerry.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

genetic. palestinienii nu sint arabi.

Ei sint mai aproape de fratii din Ferentari decit de arabi.
Au cetatenie egipteana si iordaniana . Asa de buni sint ca arabii nu=i primesc nici la cumparaturi.

 

Genetic, si marea majoritate a colonistilor evrei

Sunt mai aproape de fratii gagauzi decat de popoarele semite.

Genetic numai sefarzii sunt iudei...

Restul sunt khazari, nici o legatura cu iudeii. Adica rusi.

Adica vechiul lor imperiu e acum teritoriu al rusiei

Dar ca neam , sunt neam turcic. Ca si Bulgarii, gagauzii, si alte neamuri turcice din mozaicul de popoare dintre Marea Neagra si Caspica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor