Ce a spus papa Francisc in Betleem

Duminica, 25 Mai 2014, ora 12:29
3499 citiri
Ce a spus papa Francisc in Betleem
Foto: Maan News

Papa Francisc, aflat in turneu in Orientul Mijlociu, a lansat duminica un apel de pace. El a cerut oprirea conflictului dintre Israel si Palestina, catalogandu-l drept inacceptabil.

Suveranul Pontif a facut afirmatia in timpul unei vizite in orasul Betleem din Cisiordania, dupa ce s-a intalnit cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, arata BBC.

"A venit vremea sa punem punct acestei situatii, care a devenit inacceptabila", a afirmat liderul Bisericii Catolice, mentionand ca este necesara o solutie care sa vina din partea ambelor parti, pentru a evita "consecintele tragice".

Suveranul Pontif s-a rugat la zidul de separare a palestinienilor, pe care scrie "Eliberati Palestina".

Papa Francisc urmeaza sa tina o slujba in aer liber, in Betleem, la care vor participa aproximativ 8.000 de localnici crestini.

Papa Francisc incepe calatoria in Orientul Mijlociu, fara papamobil

Scopul turneului de trei zile in Orientul Mijlociu este sa intensifice legaturile liderilor religiosi islamici cu Biserica Ortodoxa.

Suveranul Pontif va mai vizita orasele Tel Aviv si Ierusalim din Israel. Oficialii palestinieni sustin ca este pentru prima oara cand un papa vine direct in Cisiordania, fara sa intre pe teritoriul palestinian prin Israel.

Negocierile de pace dintre palestinieni si israelieni au esuat in urma cu cateva luni, starea conflictuala parand sa nu se stinga in urmatoarea perioada.

Papa Francisc, la Palatul regal din Amman: Apel la incetarea razboiului din Siria

De asemenea, Papa Francisc a facut apel, sambata, la Amman, la incetarea razboiului din Siria, precizand ca Orientul Mijlociu se confrunta "cu tensiuni grave".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Papa Francisc Orient Mijlociu, #Papa Francisc pace Israel, #Papa Francisc Israel Palestina , #Papa
Comentarii