Ce le-a spus papa Francisc pelerinilor romani veniti la Roma

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 16:55
3291 citiri
Ce le-a spus papa Francisc pelerinilor romani veniti la Roma
Foto: Arhiva Ziare.com

Papa Francisc s-a adresat sambata sutelor de pelerini romani prezenti la Audienta jubiliara din Piata Sfantul Petru din Roma.

"Fiecare dintre noi poate fi ferment de viata si mijloc de comuniune in familia sa, la locul de munca, in parohie si in grupul de apartenenta. Va invit sa fiti in viata zilnica un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu, care nu lasa pe nimeni in singuratate si in nevoie. Intariti prin rugaciune si prin fapte de caritate, sa mergem inainte impreuna cu toti crestinii pe drumul spre unitate", a spus papa.

Suveranul Pontif a adresat pelerinilor din Romania insotiti de episcopi in pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfant al Milostivirii "un salut cordial" si i-a binecuvantat.

"Va binecuvantez din inima pe voi si familiile voastre. Contez pe rugaciunile voastre pentru mine. Laudat sa fie Iisus Hristos!", a mai spus Sfantul Parinte.

Prezent in delegatia episcopilor romani care a participat la solemnitate, arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu a apreciat evenimentul drept "un act de comuniune cu toti crestinii prezenti in Piata Sfantul Petru".

"Acesta nu e un lucru prea frecvent. Sfantul Parinte ni s-a adresat noua si prin noi romanilor de pretutindeni, din tara si de aici, sa continuam drumul nostru de credinta, drum de facere a binelui, drum de comuniune si de fratietate", a declarat arhiepiscopul Robu.

Duminica, pelerinii romani se vor afla din nou in Piata Sfantul Petru din Roma pentru a participa la rugaciunea "Angelus", unde papa le va adresa din nou un mesaj.

Anul Sfant al Milostivirii, declarat de catre papa Francisc a inceput la 8 decembrie 2015, prin deschiderea, de catre Suveranul Pontif, a Portii Sfinte a Bazilicii Sf. Petru, din Vatican, si se va incheia la 20 noiembrie 2016.

Citeste despre vizita papei Francisc la 20 de foste prostituate, dintre care sase romance

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#mesaj papa Francisc pelerini romani , #Papa