Cum stabileste Vaticanul daca aparitiile divine sunt autentice?

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 09:29
4800 citiri
Cum stabileste Vaticanul daca aparitiile divine sunt autentice?
Foto: The Telegraph

Regulile cu privire la stabilirea autenticitatii aparitiilor divine care se produc in lume, precum cele ale fecioarei Maria sau fenomenele supranaturale in general, au fost date publicitatii de catre Vatican, dupa ce au stat bine pazite vreme de mai mult de 30 de ani.

"Normele" despre cum trebuie sa procedeze Biserica romano-catolica, in cazul aparitiilor mistice, au fost initial redactate in limba latina, in anul 1978, de catre Papa Paul al VI-lea si au fost destinate numai uzului intern, potrivit The Telegraph.

Aceste reguli au facut lumina asupra unor aparitii, care au inspirat crearea unor sanctuare, cum ar fi cele de la Lourdes din Franta si Fatima din Portugalia. Aici vin milioane de pelerini in fiecare an, multi dintre ei in cautarea unor leacuri pentru boli sau pentru alte "minuni".

Liniile directoare au scopul de a ajuta episcopii "in sarcina lor dificila de a discerne asupra aparitiilor, revelatiilor sau in general a fenomenelor presupuse de origine supranaturala", a scris in prefata cardinalul american William Levada.

Decizia daca o revelatie spirituala este autentica sau nu se bazeaza pe "orientarea spre insusi Hristos". "Daca ne duce departe de El, atunci cu siguranta nu vine de la Duhul Sfant".

Determinarea autenticitatii unei revelatii este responsabilitatea episcopului local. El are obligatia sa infiinteze un grup special de teologi, psihologi si medici pentru a judeca "echilibrul psihologic si corectitudinea vietii morale" a persoanei care a anuntat aparitia si daca aceasta corespunde cu doctrina bisericii.

Episcopul trebuie sa "discearna repede" autenticitatea unei aparitii, desi hotararea sa ar putea fi impiedicata de o "investigatie stiintifica critica".

In cazul in care episcopul nu poate lua o decizie, hotararea poate fi data de catre insusi Papa.

Vaticanul a decis sa faca publice aceste linii directoare si le-a tradus in cinci limbi, inclusiv engleza, deoarece anumite elemente s-au scurs in public, de-a lungul anilor.

Ele au fost publicate de catre Congregatia pentru Doctrina Credintei, puternicul departament al Vaticaului care a fost condus din 2005 de catre Papa Benedict, inainte de a fi ales in fruntea Bisericii romano-catolice.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#norme aparitii divine Vatican, #ghid fenomene supranaturale Vatican, #reguli aparitii mistice Vatican, #norme Papa Benedict , #Papa