Ziare.com

Cum vrea Papa Francisc sa combata abuzurile sexuale din Biserica

de Alexandru Nistor
Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 08:19

   

Cum vrea Papa Francisc sa combata abuzurile sexuale din Biserica
Papa Francisc a infiintat un comitet al Vaticanului care sa combata abuzurile sexuale impotriva copiilor in sanul Bisericii Catolice si sa ofere sprijin victimelor.

Anuntul a fost facut de arhiepiscopul de Boston, dupa o intalnire intre Papa si cei opt cardinali consilieri ai acestuia, informeaza BBC. Initiativa vine la cateva zile dupa ce Vaticanul a respins cererea ONU de a oferi informatii cu privire la abuzurile comise de preoti, calugarite sau calugari.

Papa Francisc considera ca abordarea problemei abuzurilor sexuale este vitala pentru credibilitatea Bisericii, insa una din principalele asociatii ale supravietuitorilor abuzurilor preotilor din Italia a anuntat ca are "putina incredere" in Vatican.

Cardinalul Sean O'Malley, arhiepiscop de Boston, a aratat ca organismul format din experti ar urma sa creeze reguli de comportament pentru preotime, reguli pentru oficialii Bisericii si i-ar verifica mai bine pe cei ce vor sa devina preoti.

Comisia il va informa pe Papa cu privire la programele implementate pentru protectia copiilor si va formula sugestii pentru noi initiative.

Biserica Catolica a fost zguduita de un amplu scandal privind acuzatiile de abuzuri sexuale impotriva copiilor de catre preoti din intreaga lume si incercari de musamalizare ale episcopilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 896 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor