Femeia vindecata de Papa Ioan Paul al-II-lea, dezvaluiri despre miracol

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 22:20
3865 citiri
Femeia vindecata de Papa Ioan Paul al-II-lea, dezvaluiri despre miracol

O femeie din Costa Rica, al carui anevrism cerebral a disparut dupa ce s-a rugat Papei Ioan Paul al II-lea, a izbucnit in lacrimi, vineri, cand a vorbit public pentru prima oara despre miracolul confirmat de biserica - al vindecarii sale ca urmare a rugii catre fostul Suveran Pontif.

Floribeth Mora, in varsta de 50 de ani, a fost prezentata de biserica romano-catolica, dupa ce Papa Francisc a aprobat miracolul de care era nevoie pentru canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea, scrie agentia Associated Press.

Cu lacrimi in ochi, Mora a descris cum a fost trimisa acasa cu medicamente impotriva durerii, insa fara nicio speranta aparenta pentru tratament, gandindu-se ca va muri, in urma anevrismului cerebral din anul 2011.

Ea a spus ca o fotografie a fostului papa a parut ca vorbeste cu ea in timpul procesului de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, medicul sau spunand ca anevrismul cerebral a disparut fara a fi gasita vreo explicatie.

Familia femeii a pastrat tacerea, in timp ce au asteptat semnarea decretului papal prin care se recunostea povestea sa ca fiind un miracol. Vineri, impreuna cu sotul sau, cu medicii si cu oficialii catolici, Mora le-a spus reporterilor ca a trecut de la a crede ca va muri la o stare de sanatate perfecta.

Floribeth Mora a povestit ca, pe 8 aprilie 2011, a mers la spital cu o durere puternica de cap, fiind diagnosticata cu migrena severa. Dupa trei zile, ea s-a intors la spital, iar o serie de teste au relevat un anevrism pe partea dreapta a creierului, care incepuse sa sangereze.

Doctorii nu au putut opri sangerarea, iar medicul lui Mora a consultat alti colegi din America Latina si Spania, care l-au sfatuit impotriva oricarei operatii, din cauza accesului dificil la zona afectata.

Familia sa i-a construit un altar in afara casei, iar in timp ce Mora privea beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, pe 1 mai 2011, a luat o revista si, privind la fotografia cu papa, a auzit o voce.

"Mi-a spus 'Ridica-te, nu iti fie teama'", a povestit Mora.

Femeia a recunoscut ca s-a ridicat si s-a simtit dintr-o data mai bine, iar mai multe examene medicale au relevat faptul ca anevrismul sau cerebral a disparut pur si simplu.

Ulterior, ea a calatorit la Roma, unde a fost supusa unor alte examene, iar oficialii bisericii au inceput sa lucreze la clasificarea recuperarii sale drept un miracol.

Papa Francisc urmeaza sa stabileasca o data pentru canonizarea lui Ioan Paul al II-lea, la o viitoare intalnire cu cardinalii.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#femeie vindecata Papa Ioan Paul, #miracol vindecare Papa Ioan Paul, #canonizare papa Ioan Paul , #Papa