Ziare.com

Masinile papei Francisc in Romania vor avea numar de SPP

Joi, 23 Mai 2019, ora 12:18

   

Masinile papei Francisc in Romania vor avea numar de SPP
Guvernul va autoriza Serviciul de Protectie si Paza sa inregistreze in evidente proprii autovehiculele in care se deplaseaza papa Francisc cu ocazia vizitei in Romania.

Astfel, pe agenda sedintei de guvern de joi, se afla un proiect de ordonanta de urgenta in acest sens.

Guvernul anunta, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca se impune adoptarea acestui proiect "luand in considerare faptul ca reprezentantii Vaticanului au solicitat ca autoturismele puse la dispozitia Sanctitatii Sale sa aiba numarul de inregistrare unic folosit atat in tara sa, cat si in toate vizitele oficiale efectuate in alte tari, potrivit uzantelor protocolare" si ca "avand in vedere faptul ca, la momentul actual, legislatia nationala nu permite sa se dea curs solicitarii reprezentantilor Vaticanului privind utilizarea numerelor de inmatriculare folosite pe autoturismele cu care se deplaseaza Sanctitatea Sa".

Reprezentantii Guvernului noteaza ca "neadoptarea de masuri imediate, prin ordonanta de urgenta, ar conduce la imposibilitatea indeplinirii in mod optim a solicitarii legate de vizita papei Francisc, ceea ce ar crea grave abateri de la protocolul specific cu impact negativ in plan intern si international".

Amintim ca papa Francisc va efectua o vizita in Romania in perioada 31 mai - 2 iunie.

Citeste si:


A.G.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2361 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor