Mesajul Papei Francisc in Duminica Floriilor, un omagiu "martirilor zilelor noastre"

Duminica, 29 Martie 2015, ora 14:10
2389 citiri
Mesajul Papei Francisc in Duminica Floriilor, un omagiu "martirilor zilelor noastre"
Foto: Huffington Post

Papa Francisc a condus procesiunea catolica din Duminica Floriilor aducand un omagiu celor ucisi pentru credinta lor, o referire la victimele militantilor Statului Islamic.

Papa Francisc, care la inceputul lui martie si-a inceput cel de-al treilea an de pontificat, a condus procesiunea din Piata Sfantul Petru de comemorare a zilei in care locuitorii din Ierusalim l-au intampinat pe Iisus cu cateva zile inainte ca acesta sa fie crucificat.

Mii de persoane, intre care papa si prelati imbracati in vestminte rosii, au purtat frunze si ramuri de palmier in Piata Sfantul Petru in ziua care marcheaza inceputul Saptamanii Sfinte, ce se incheie de Pasti.

In predica sustinuta in timpul mesei care urmat, Francisc, care a denuntat luna trecuta uciderea a 21 de crestini copti egipteni de catre militantii Statului Islamic in Siria, a adus un tribut celor care sunt ucisi in zilele noastre pentru credinta lor.

"Ne gandim si la umilinta indurata de toti cei care, pentru vietile lor inchinate Bibliei, se confrunta cu discriminarea si platesc un pret personal", a afirmat el in italiana.

"Ne gandim si la fratii si surorile noastre care sunt persecutati pentru ca sunt crestini, martiri ai zilelor noastre. Sunt multi. Ei refuza sa il renege pe Iisus si indura insulte si injurii cu demnitate", a spus papa.

Francisc a avertizat si asupra ascensiunii Statului Islamic si asupra problemelor cu care se confrunta crestinii in Orientul Mijlociu.

El a spus ca ar fi justificat din partea comunitatii internationale sa foloseasca forta militara ca ultima solutie pentru a opri "agresiunea nedreapta" dar ca modul de a interveni in conflict nu ar trebui decis de o singura natiune.

Saptamana care urmeaza este una dintre cele mai aglomerate din calendarul liturgic pentru papa. In joia mare, Francisc va oficia doua ceremonii religioase, dintre care una la o inchisoare din Roma unde va spala picioarele unor detinuti, barbati si femei, un ritual indeplinit de Iisus Hristos in noaptea dinaintea rastignirii.

Obama se va intalni cu Papa Francisc

Francisc este primul Papa care indeplineste acest ritual in afara bisericii si care include femei si musulmani, gest care a nemultumit catolicii conservatori.

In Vinerea Mare, el va oficia doua ceremonii, inclusiv Via Crucis, procesiune care se va desfasura in jurul Colosseumului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Papa Francisc mesaj Florii, #victime Statul Islamic, #martiri Statul Islamic , #Papa
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Poza Tezeus
Tezeus
rank 3
Papa francisc- simbolul decaderii catolicismului !