Papa Benedict: Experientele cu celule staminale embrionale sunt crime

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 23:15
6282 citiri
Papa Benedict: Experientele cu celule staminale embrionale sunt crime
Foto: Vatican Insider

Papa Benedict al XVI-lea a afirmat ca, efectuandu-se experiente cu celule staminale embrionale, pe altarul stiintei, urmarind interese materiale imediate, se sacrifica demnitatea umana si viata insasi.

Pe de o parte, promisiunile stiintei cantaresc greu in balanta, cand este vorba de medicina si identificarea unor noi metode de combatere a suferintelor provocate de diferite boli, iar pe de alta parte, intervenind in scop experimental asupra embrionilor umani, inseamna patrunderea intr-un teritoriu in care se decide dreptul la viata al semenilor nostri, relateaza Vatican Insider.

Aceasta dilema reprezinta un veritabil motiv de ingrijorare pentru lumea catolica si pentru Papa insusi, care a nu pierde niciun prilej pentru a-si exprima dezacordul cu privire la cercetarile efectuate de oamenii de stiinta pe material genetic reproductiv uman.

Etica medicala si convingerile religioase

"Medicina regenerativa promite reconstruirea organelor afectate de boli sau de varsta, dar incalca cele mai pretioase norme de etica, pentru ca celulele staminale sunt obtinute din embrioni umani, cu pretul distrugerii acestora", a declarat Papa Benedict, sambata, primind in audienta participantii la Conferinta vizand celulele staminale, care s-a desfasurat zilele trecute la Roma.

Afirmatiile sale nu au fost primite cu prea mult entuziasm de catre reprezentantii companiei farmaceutice americane NeoStem, care justifica actiunile experimentale in cauza prin posibilitatea ulterioara de a salva vieti umane si de a vindeca anumite boli considerabile pana in prezent incurabile.

"Negarea dreptului inalienabil la viata pentru orice fiinta umana, din momentul conceperii acesteia si pana la moartea sa naturala, reprezinta o grava eroare", a precizat Suveranul Pontif, subliniind ca "distrugerea unei vieti nu poate fi justificata de posibilitatea ca intr-o zi poate va salva o alta".

Obscurantism sau iluminare?

Constient de acuzatiile de obscurantism care deseori sunt indreptate impotriva bisericii catolice, Papa sustine cu tarie cercetarea bazata pe celulele staminale adulte sau prelevate din cordonul ombilical, alternativa care este la fel de promitatoare si in general "nu suscita probleme etice".

Discursul papei a reprezentat un avertisment vizand riscul ca "mentalitatea pragmatica" sa conduca la consecinte dezastruoase in contextul depasirii dimensiunilor existentei umane explorabile stiintific si violarii dreptului la viata, subordonandu-l unor consideratii pur materiale, subliniaza sursa.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Papa Benedict embrioni umani, #Papa Benedict celule staminale , #Papa